
Нина Бабич
След като се завръща в Белград, Нина става творчески директор в студио „Trans:East”, където основно работи по създаване на глобални стратегии за големи клиенти. Нина е била три години изпълнителен директор на Belgrade Design Week. В ролята си на редактор е работила по обновяването на списанието „Marketing Srbija“. След това става творчески директор на първия концептуален магазин в Сърбия. Тя е и една от основателките на един от водещите форуми в медийната индустрия в региона – фестивала „Mikser“. Била е сътрудник на различни списания и вестници, сред които „Prestup“, „Genius Domus“, „Politika“, „Vino & Fino“. Две години списва рубриките „Mademoiselle“ и „Chez Nina“ в списание „Elle“.
Следвайки своя отдавнашна мечта, през 2015 г. Нина отваря малка сладкарничка във френски стил „Госпожа Мирков“, която бързо се превръща в любимо място за белградчани. Философията на Нина е да стъпи върху традицията на класическите френски десерти и чрез използването на качествени продукти да създава сладкиши с отличителен вкус.
Нина също така води кратки курсове за любители и професионалисти сладкари, преподавайки класически кулинарни техники.
РецептиЯбълковият сладкиш на Томас Келер
Разбийте маслото и захарта в миксера. Добавете яйцето и бъркайте, докато сместа не стане лека и пухкава. Прибавете брашното, солта, бакпулвера и индийското орехче. Налейте предварително смесените...
РецептиМус от ванилия с халва, трохи от мак и черен шоколад
За муса смесете в купа жълтъците със захарта. Оставете желатина да набъбва в млякото за 25 минути. В малка тенджера кипнете 250 г сметана. Сипете бавно една трета от кипналата сметана в купата с жъл...
РецептиРум баба
За тестото сложете сухата мая в купата на миксера и добавете малко хладка вода. Оставете да престои 10 минути. Добавете брашното, маслото и меда, разбивайте около 3-4 минути на средна скорост, дока...
РецептиТортата на Васа
Разбийте жълтъците и захарта на пяна в миксера. Смесете брашното и бадемовото брашно в купа. Добавете ги внимателно при жълтъците. Разбийте добре белтъците на пяна. Внимателно ги разбъркайте със см...