Милушка Витценхаусен

Милушка Витценхаусен

„Храната е жизнено необходима, така както е и въздуха. Но тя също така е и начин за изразяване на емоции, създаване на спомени и общуване.“

Милушка Витценхаусен /родена през 1985 г./ има опит като телевизионен водещ и актриса. В момента, обаче, тя е напълно концентрирана в любимото си хоби – готвенето.

Въпреки че от малка има отношение към храната и готвенето, Милушка преоткрива страстта си към тях след раждането на сина си, прекарвайки повече време вкъщи. Милушка показва любовта си към близките си чрез приготвянето на традиционни ястия, без да се впуска в „големи проекти“ като пълненето на заек или приготвянето на торта. В дома и има постоянна нужда от храна, дали за отбили се непредвидено приятели, за няколко деца или за вечно гладния и съпруг. „Всъщност аз съм домакиня със свръхсили“, казва тя скромно.

Рецептите на Милушка, от здравословни супи до екстравагантни ястия, се отличават с характер и вкус. Милушка използва всичко, което предлага природата и го употребява по най-рационалния начин. Зеленчуците, с които готви, отглежда сама в собствената си градина, в която буквално е вманиачена. Убеждението на Милушка е, че ако човек живее в ритъма на природата и яде каквото има през различните сезони, ще получи това, което иска.
Наричаната „богиня на готвенето“ никога не е изпитвала страх от непознати храни. Любимо нейно ястие са охлювите още от малка, когато прекарва първата си ваканция в Южна Европа. Когато пътува в различни страни, Милушка има традиция да посещава местна пекарна, месарница и други специализирани магазини, откъдето купува възможно най-много непознати за нея продукти.

Милушка е израстнала в строго традиционна среда, в която винаги има налични хранителни продукти, а баба и само от време на време приготвя вечеря за семейството, която задължително е типично холандска. Веднъж, като тийнеджърка, заедно със семейния готвач, Милушка купува от джобните си пари няколко трюфела и гъше месо, докосвайки се до "истинската храна".

Страстта към готвенето на Милушка не остава незабелязана и през 2014 г. тя е поканена да списва рубрика в кулинарния блог Culy.nl. Освен това става посланик на Младежкото движение на slowffod.nl и пише рецепти за vogue.nl четири пъти месечно. През 2015 г. Милушка започва да списва блог към холандския сайт на 24KITCHEN.

Наскоро Милушка пътува из Америка, за да разбере какъв е произхода на така модерните напоследък food trucks /камиони за храна/. Градовете, които посещава, както и срещите и със собственици на камиони за храна, могат да бъдат проследени в предаването ”Miljuschka's Food Trucks”.

В последните сезони на предаването на 24KITCHEN "Кухня без граници" Милушка представя американската кухня, а в предаването "Лесни рецепти" - лесни, здравословни и бързи ястия за всеки ден.