Мигел Маестре

Мигел Маестре

Мигел Маестре е роден в Мурсия, Южна Испания и любовта му към храната възниква още в най-ранна възраст. Страстта на Мигел към храната и живота са заразителни, а през годините той умело развива таланта си да вгражда испанските продукти и начин на готвене в  своите австралийски менюта.

На 27-годишна възраст Мигел става главен готвач в бистрото на „Кръстника на австралийската кухня“ Тони Билсън, работейки рамо до рамо с най-известния френски готвач в Австралия Маню Фелдел. След като се запознава с Феран Адриа в ресторанта му „Ел Були“, Мигел отваря най-големият испански ресторант в Австралия „El Toro Loco“, намиращ се на първа линия на Манли бийч.

На 29 години Мигел е готвач на най-престижното събитие в Австралия „Emirates Melbourne Cup“.

Мигел е награден от Негово Величество Кралят на Испания с най-голямото гражданско отличие за изключителните си заслуги към нацията, работейки в полза на Испания в австралийските медии.

Първото му телевизионно участие е в шоуто “The Living Room”, в което работи заедно с Аманда Келер, д-р Крис Браун и Бари Дюбоа. Следват участия в кулинарните предавания „Уикенд по мъжки“, „Miguel’s Tropical Kitchens“, в което готви с екзотични продукти на фона на зашеметяващите пейзажи на Северен Куинсланд, „Пиршествата на Мигел“ и „Weekend Feasts“.

Мигел е автор на две испански кулинарни книги – „Miguel’s Tapas“ and „Spanish Cooking“.

Също така той е собственик на „Maestre Family Food“, един от най-големите вносители на качествени испански продукти в Австралия, създател е на кутия с необходимите продукти за приготвянето на паеля „Paella a la Maestre Kit“, както и на първите наденици чоризо от свободно отглеждани прасета в Австралия „Chorizo a la Maestre“.

Мигел е женен за австралийката Саша от 2010 г. Двамата имат дъщеря и син.