Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Маню Фидел

Маню Фидел

Маню Фидел
Маню Фидел става една от най-популярните личности в Австралия, като съдия в кулинарното състезание “My Kitchen Rules”, което се излъчва за първи път през 2010 г. по Channel 7. През 2015 г. в ефир излизат два сезона на предаването му “My France with Manu /“Моята Франция с Маню“, в което готвачът обикаля родината си, наслаждавайки се на кулинарните изкушения, които предлага тя.
Маню продължава „френската нишка“, като отваря френски ресторант в Мелбърн - Le Grand Cirque, предлагащ модерна френска кухня и издава третата си книга - French for Everyone.

Изглежда, че съдбата на Маню Фeлдел да стане готвач е била предопределена още от раждането му – прадядо му е бил сладкар, дядо му и баща му са били готвачи, братовчед му е готвач в Америка, а майка му също е страхотна готвачка. Но, като дете, Маню е привлечен повече от сцената, отколкото от готвенето и на 13-годишна възраст се присъединява към любителска циркова трупа. На 15 вече смята, че да станеш добър клоун е дълъг процес и започва да чиракува в ресторанта на баща си. След година работи в изискан ресторант, където и приключва практическото си обучение. Скоро след това Маню взима готварските си ножове и заминава за Лондон.
В началото му е много трудно, тъй като не знае английски, но когато става шеф де парти в ресторанта за морска храна Livebait, вече е започнал да разбира и да усеща, че е тръгнал по правилен път. Маню остава в Livebait 3 години, като се изкачва в йерархията до главен готвач и под негово ръководство, през 1998 г, ресторантът е номиниран за най-добрия ресторант за морска храна във Великобритания.

Маню работи за кратко в Toofeys в Мелбърн, след това в Сидни, където управлява кухнята на новооткрития Hugo's Lounge in Kings Cross почти две години. През 2004 г. Маню поема напълно новия ресторант Bilsons в хотел „Радисън“ в Сидни. Още на втората година ресторантът печели две награди Chef's Hat, а на следващата година наградите вече са три.

През 2009 г Маню отваря първия си собствен ресторант в Падингтън, Сидни - L’etoile и още през август печели награда Chef's Hat. Маню печели и кулинарното състезание "Shoot the Chef”.

Телевизионната кариера на Маню включва още водещ на “Boys Weekend” заедно с приятелите му Гари Мейгън, Адриан Ричардсън и Мигел Маестре, което се излъчва в над 100 страни по целия свят. За първи път Маню се появява по австралийската телевизия с предаването TEN's Ready Steady Cook and he has also been a regular presenter on The Circle, Sunrise, Seven’s Morning show and 9am with David & Kim , освен това е редовен сътрудник в списания и онлайн издания.