Маню Фелдел

Маню Фелдел

Маню Фелдел става една от най-популярните личности в Австралия, като съдия в кулинарното състезание “My Kitchen Rules”, което се излъчва за първи път през 2010 г. по Channel 7. През 2015 г. в ефир излизат два сезона на предаването му “My France with Manu" (“Моята Франция с Маню“), в което готвачът обикаля родината си, наслаждавайки се на кулинарните изкушения, които предлага тя.
Маню продължава „френската нишка“, като отваря френски ресторант в Мелбърн - Le Grand Cirque, предлагащ модерна френска кухня и издава третата си книга - French for Everyone.

Изглежда, че съдбата на Маню Фелдел да стане готвач е била предопределена още от раждането му – прадядо му е бил сладкар, дядо му и баща му са били готвачи, братовчед му е готвач в Америка, а майка му също е страхотна готвачка. Но, като дете, Маню е привлечен повече от сцената, отколкото от готвенето и на 13-годишна възраст се присъединява към любителска циркова трупа. На 15 вече смята, че да станеш добър клоун е дълъг процес и започва да чиракува в ресторанта на баща си. След година работи в изискан ресторант, където и приключва практическото си обучение. Скоро след това Маню взима готварските си ножове и заминава за Лондон.
В началото му е много трудно, тъй като не знае английски, но когато става шеф де парти в ресторанта за морска храна Livebait, вече е започнал да разбира и да усеща, че е тръгнал по правилен път. Маню остава в Livebait 3 години, като се изкачва в йерархията до главен готвач и под негово ръководство, през 1998 г, ресторантът е номиниран за най-добрия ресторант за морска храна във Великобритания.

Маню работи за кратко в Toofeys в Мелбърн, след това в Сидни, където управлява кухнята на новооткрития Hugo's Lounge in Kings Cross почти две години. През 2004 г. Маню поема напълно новия ресторант Bilsons в хотел „Радисън“ в Сидни. Още на втората година ресторантът печели две награди Chef's Hat, а на следващата година наградите вече са три.

През 2009 г. Маню отваря първия си собствен ресторант в Падингтън, Сидни - L’etoile и още през август печели награда Chef's Hat. Маню печели и кулинарното състезание "Shoot the Chef”.

Телевизионната кариера на Маню включва още водещ на “Boys Weekend” заедно с приятелите му Гари Мейгън, Адриан Ричардсън и Мигел Маестре, което се излъчва в над 100 страни по целия свят. За първи път Маню се появява по австралийската телевизия с предаването, освен това е редовен сътрудник в списания и онлайн издания.