Максут Ашкар

Максут Ашкар

Максут Ашкар е роден в Искендерун, Турция. През деветте години, в които изучава „Туризъм и хотелски мениджмънт“ Максут получава и добра практическа подготовка. Максут има богат опит като мениджър в елитни ресторанти и кафенета в Истанбул.

Професионалните търсения  на Максут са насочени основно към създаването и моделирането на вкусове. Той смята, че истинският вкус се опитва с петте сетива. И успява да приложи тази идея в работата си. Максут често участва в кулинарни изложби, а освен това е експерт по вкуса и организатор на специални събития на световноизвестни марки.

През последните години Максут следва мечтите си. Той работи в известните ресторанти „Мулти“ - от 2007 до 2009 г. и „Либиц“ – от 2009 до 2012 г., където има възможността да развива креативността. Максут споделя знанията и уменията си с по-младите, като преподава – първоначално в университет „Боазиджи“, а в момента в университет „Йозегин“.

Ашкар е управител и главен готвач в ресторант „Секизистанбул“.

В предаването си „Палитра от вкусове“ Максут представя турската кухня в собствения си модерен стил. Той съчетава дизайнерските си умения с основните съставки на традиционната турска кухня, за да създава нови и изненадващи ястия.

Въпреки 20-годишния опит в кулинарния бизнес, Максут не спира да търси и да се усъвършенства. Неговата цел е не просто да готви, а да създава напълно нови вкусове.

В най-новото си кулинарно предаване - "Модерна турска кухня с Максут" готвачът интерпретира турската кухня по по-съвременен начин.

 • Агнешко със сладка папратРецепти
  Агнешко със сладка папрат

  1. Почистете агнешкото месо от тлъстините и жилките и го наржете на едри парчета. 2. Загрейте добре дълбока тенджера и подередете на дъното и парчетата месо. Изчакайте краищата им да променят цвета си...

 • Кебап в таваРецепти
  Кебап в тава

  1. Обелете лука и го нарежете на осминки. Поставете го в блендер заедно с листата магданоз. Поръсете със сол и пасирайте фино.2. Поставете каймата в купа и добавете смлените лук и магданоз към нея. До...

 • Малеби с кадаифРецепти
  Малеби с кадаиф

  1. Нарежете на ситно кадаифа.2. Разтопете маслото в тиган и запържете кадаифа до златисто, като го разбърквате и начупвате с помощта на дървена лъжица.3. Добавете смлените орехи и захарта и разбъркайт...

 • Салата от лукРецепти
  Салата от лук

  1. Обелете лука и го нарежете на полумесеци главите.2. Загрейте вода в тенджера. Пуснете нарязания лук в горещата вода за 30-40 секунди. С помощта на цедка извадете лука и го прехвърлете в купа със ст...