Майк и Лий

Майк и Лий

Биография

Лий Уотсън има страст към готвенето и ресторантите от ранна детска възраст. Като дете той живее на Филипините, където много пътува и скоро осъзнава, че великолепното разнообразие от храна ще играе основна роля в неговия живот, изтънчените ресторанти и уличните сергии го вдъхновяват и радват еднакво.
Лий е готвил на различни места по целия свят – от будистки манастири до задната част на индиански джипове. Той обича съчетанието от приключение, пътуване и храна.
Лий винаги е в търсене на нови и вълнуващи начини да експериментира с вкус, цвят и текстура. Той е завладян от начина, по който местните съставки и култура влияят върху всяка национална кухня.
След буйните си ученически години, Лий решава да учи „Хотелиерски мениджмънт“ в университет. Първоначално учи за готвач, усвоявайки френската кухня, но заниманието му се вижда прекалено трудно и времеемко и той се прехвърля да учи мениджмънт на ресторанти. По-късно, Лий се установява в Лондон, където работи в заведение за бързо здравословно хранене, а след това участва в отварянето на подобна верига за сурова храна. Това е и моментът, когато Лий получава просветление и става вегетарианец.
След Лондон Лий отива в Испания, където отваря ресторант на плажа заедно с приятели. Но година по-късно той отново поема по света в търсене на вдъхновение и нови вкусови преживявания.
Днес Лий живее в малка къща в подножието на Сноудония, Уелс, заедно с приятелката си Джейн и котката им Бъстър. Той готви на различни места – ритрийт центрове, градински центрове и други. Освен на вегетарианството, Лий е последовател и на екологичния начин на живот. Отглежда собствена зеленчукова градина и създава невероятни вегетариански ястия!

От ранно детство Майк Робинсън обича да е сред природата, а любимите му неща са готвенето и лова.
Майк има опит на телевизионния екран, участвал е в различни кулинарни предавания, като Saturday Kitchen и Countrywise, гледано от над 3 милиона зрители.
Като един истински предприемач Майк има различни бизнес начинания из цяла Великобритания - кетъринг фирма, кулинарно училище, кръчма /притежаваща звезда на Мишлен/, но те всички са обединени от идеята за пълноценна, местна храна с акцент върху „дивата“ такава.
В „Пържола срещу морков“ Майк ще приготви фантастични ястия с месо, благодарение на контактите си с най-добрите месари, лесничеи и готвачи из цяла Великобритания, както и на големия опит в ловуването и приготвянето на дивеч.