Лорейн Паскал

Лорейн Паскал

Лорейн Паскал е британски модел, готвач и сладкар.

Тя е автор на кулинарни книги, водеща на две телевизионни поредици и собственик на малък магазин за печива собствена продукция в Лондон.

Паскал завършва кулинарен курс в Leiths School of Food and Wine през 2005 г. и открива, че готвенето и пасва като „стар чифт дънки“, както се изразява самата тя. След като получава диплома, тя стажува в няколко лондонски ресторанта и разбира, че мястото и не е там. Нейната страст е сладкарството и през 2009 г. отваря собствен магазин за кексчета /cupcakes/ „Пекарната на Ела“ в Ковънт Гардън. Междувременно продължава и образованието си по кулинарно изкуство в Thames Valley University.

През януари 2011 г. Паскал започва свое телевизионно предаване за сладкарство „Baking Made Easy“ /“Сладката Лорейн“/ по телевизия BBC и публикува книга с рецептите от предаванията. Като следствие, през септември и октомври 2011 г., се появява втората, по-обща, телевизонна поредица "Home Cooking Made Easy" /„По пантофи с Лорейн Паскал“/  заедно с книга с рецепти.

Непринуденият и лек стил на Лорейн и представянето на оригинални и вкусни рецепти в предаванията и и носят успех сред телевизионните зрители.

Важно място в живота на Лорейн заема благотворителността за деца. Тъй като самата тя е осиновена на 18-месечна възраст, Лорейн се старае да помага на деца в неравностойно положение с уменията си.

Лорейн живее в Лондон с партньора си и с дъщеря си Ела.