Кория

Кория

Кория Хутхюцен започва кариерата си като PR специалист в козметичната индустрия. По време на командировка във Франция тя се запознава с парфюмерист, т.нар. „нос“, човек, който създава парфюми. Благодарение на него Кория опознава отблизо дегустацията на вино и изграждането и тренирането на вкуса. След като прекарва известно време в Южна Франция, Кория решава, че виното е нейното занимание. В продължение на няколко години тя работи за различни производители и вносители на вино, но през 1999 г. започва свой собствен бизнес.

Кория е собственик и директор на Wine & Food Communication Group, която предлага различни специализирани дейности и услуги в областта на виното и храната. Заедно със съпруга си притежават магазин за вино и винен бар. В момента Кория се подготвя за придобиването на най-висшата степен в областта на виното - Magister Vini. Засега само пет души притежават тази титла.

В предаванията на 24KITCHEN Кория е в ролята на „liquid chef“ /спеицалист по напитките/ и запознава зрителите с различните видове напитки и съчетаването им с храна. „Бих била много щастлива, ако успявам да заинтригувам хората относно виното, по един достъпен и разбираем начин. Но и кафето, чаят, бирата, соковете носят своите история и вкусове. За мен храната и готвенето са тясно свързани с хубавите напитки. Има толкова много за разказване, а и за откриване на нови неща, така че в 24KITCHEN се чуствам съвсем в свои води.“

В „Свежи ястия от лятната градина“ Кория представя сокове, смутита и безалкохолни коктейли, съчетаващи се перфектно с ястията на Анди Макдоналд, приготвени на барбекю.