Кирстен Тиболс

Кирстен Тиболс

Кирстен Тиболс, родена на 5 януари 1973 г., е сладкар и шоколатиер от Мелбърн, Австралия. Кирстен е смятана за една от най-успешните сладкарки в Австралия, представяща страната си както като участник в световни кулинарни първенства, така и като жури на реномирани състезания. През 2002 г. Кирстен основава собствено кулинарно училище за сладкари и шоколатиери. Освен това тя е една от жените сладкарки с най-много фенове в Инстаграм.

Кирстен също така е автор на две кулинарни книги, редовен сътрудник на кулинарни издания и има много телевизионни участия, включително и в „Мастършеф“ Австралия.

Кирстен често е наричана „кралицата на шоколада“ благодарение на невероятните си умения при работа с шоколад и на преподавателската си дейност в тази област.

Кулинарната кариера на Кирстен започва на полуостров Морнингтън и продължава с много обучения по сладкарство и шоколатиерство в Европа. Специалитет на Кирстен са и макароните, затова тя често споделя знанията и уменията си за приготвянето им пред професионални готвачи на различни кулинарни форуми.
  • Шоколадови лебедиРецепти
    Шоколадови лебеди

    1. Темперирайте белия шоколад, като го начупите на парченца и го поставите в пластмасова купа. Поставете купата в микровълнова фурна за 30 секунди или докато 50% от шоколада е разтопен, а останалият в...

  • Тартове с шоколадово-кафеен фъджРецепти
    Тартове с шоколадово-кафеен фъдж

    1. За тестото сипете нарязаното на парченца меко масло и захарта в голяма купа. Добавете брашното, солта и содата. Разбъркайте с помощта на миксер, с приставка за тесто. Щом се оформи тесто, пресипете...

  • Шоколадово-карамелени квадрати с орехи пеканРецепти
    Шоколадово-карамелени квадрати с орехи пекан

    1. За захаросаните орехи сипете водата и захарта в тенджерка и ги загрейте докато захарта се разтопи. Добавете нарязаните на едро орехи пекан и разбъркайте добре. Оставете орехите да къкрят в сиропа в...

  • Лесна шоколадова паста за моделиранеРецепти
    Лесна шоколадова паста за моделиране

    1. Тази шоколадова паста за моделиране може да се направи и с бял, и с млечен шоколад. Може да използвате шоколадов чипс или да нарежете фино шоколада. 2. Сложете нарязания шоколад в кухненски робот...