Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Кейти Бътън

Кейти Бътън

Кейти Бътън
Професионалният път на Кейти Бътън започва в научна лаборатория, но по-късно я отвежда до кухнята. Сега, като главен готвач на собствените си ресторант Cúrate bar de tapas и нощен клуб Nightbell в Ашвил, Северна Каролина, тя вдъхновява другите да поемат по свой собствен път.
След като се дипломира като магистър по биоинженерство в L’Ecole Centrale в Париж и точно преди да започне докторантурата си по невробиология тя се отклонява малко от пътя си, като започва с работа в ресторантите на Хосе Андрес във Вашингтон и Лос Анжелис. След това Кейти работи с Джони Узини в ресторанта му Jean Georges в Ню Йорк, а накрая седем месецаа е стажант в „Ел Були“, ресторантът на Феран Адриа. Точно този опит Кейти превъплъщава, творейки в Cúrate – високо уважаван в родината ѝ за автентичността на испанската кухня, както и в Nightbell, отворен през февруари 2014, предлагащ меню за модерен американски бар, допълнено от подбрани вина, бира и коктейли.
Три поредни години /2012-2014/ Бътън е полуфиналист на наградата на Джеймс Бърд за готвач - изгряваща звезда. Ястията на Кейти Бътън са били представяни в издания като The New York Times, Southern Living и Food & Wine.
В момента Бътън работи над първата си кулинарна книга, която трябва да излезе през 2016 г. Книгата прави пълна панорама на испанската кухня и дава предложения на читателите как да пресъздадат и адаптират класически испански ястия в домашни условия, използвайки сезонни продукти.

Кейти е водеща на предаването "Най-добрите готвачи на света" и представя на зрителите работата и начина на мислене на най-авангардните готвачи на нашето време.