Кейти Бътън

Кейти Бътън

Професионалният път на Кейти Бътън започва в научна лаборатория, но по-късно я отвежда до кухнята. Сега, като главен готвач на собствените си ресторант Cúrate bar de tapas и нощен клуб Nightbell в Ашвил, Северна Каролина, тя вдъхновява другите да поемат по свой собствен път.
След като се дипломира като магистър по биоинженерство в L’Ecole Centrale в Париж и точно преди да започне докторантурата си по невробиология тя се отклонява малко от пътя си, като започва с работа в ресторантите на Хосе Андрес във Вашингтон и Лос Анжелис. След това Кейти работи с Джони Узини в ресторанта му Jean Georges в Ню Йорк, а накрая седем месецаа е стажант в „Ел Були“, ресторантът на Феран Адриа. Точно този опит Кейти превъплъщава, творейки в Cúrate – високо уважаван в родината ѝ за автентичността на испанската кухня, както и в Nightbell, отворен през февруари 2014, предлагащ меню за модерен американски бар, допълнено от подбрани вина, бира и коктейли.
Три поредни години /2012-2014/ Бътън е полуфиналист на наградата на Джеймс Бърд за готвач - изгряваща звезда. Ястията на Кейти Бътън са били представяни в издания като The New York Times, Southern Living и Food & Wine.
В момента Бътън работи над първата си кулинарна книга, която трябва да излезе през 2016 г. Книгата прави пълна панорама на испанската кухня и дава предложения на читателите как да пресъздадат и адаптират класически испански ястия в домашни условия, използвайки сезонни продукти.

Кейти е водеща на предаването "Най-добрите готвачи на света" и представя на зрителите работата и начина на мислене на най-авангардните готвачи на нашето време.