Касия Вермер
Касия Вермер родена през 1985 г./ е специалист по хранене и физическа активност. Получава образованието си в известни
кулинарни институти в Маастрихт и Лондон. След това работи като личен съветник по изготвянето на програми за хранене и движение.
Касия също така е специалист по чай. През 2010 г. тя печели конкурс и става най-добрият сомелиер по
чая в Холандия.
Касия разработва собствен бизнес, свързан с чая, храненето и
физическата активност.
Касия сътрудничи на различни компании в разработването на продукти с кафе и чай, а също така пише статии за тенденциите в храненето.
Касия смята, че чрез храната човек придобива житейски опит. Храната стимулира сетивата ни.
Касия обича чистата, свежа и необработена храна,
харесва цветовете в нея. Касия обича да готви и да споделя храната, да зарежда хората с енергия, радост и спокойствие. „Обичам да ходя в ресторанти, да поръчвам различни ястия, които да
опитвам и споделям с останалите.“
За Касия храната ни свързва със спомените ни. Спомня си как
като дете е отглеждала босилек и по стъблото му са се качвали жаби. Затова
дълго време си е мислела, че босилекът не е вкусен, защото по него е полепнала
мазнина от жабите. Спомня си също супата с кисели краставички, която е
приготвяла баба и полякинята, както и ваканциите, прекарвани в Полша и яденето на
шишчета, приготвени на открито. Няма да забрави и първият кокосов орех, който е
опитала в Тайланд.
Здравословният начин на живот и хранене, според Касия, не са задължително свързани с ограничения и стриктно придържане към определени
правила.Човек трябва да се учи да опознава собствените си вкусове и да приема храната
като нещо прекрасно, цветно и изискано.
В „Лесни рецепти“ Касия представя всяка седмица балансирани ястия. Основното послание, което тя отправя към хората, е да се чустват добре в
телата си и да мислят за храната, като нещо, което ги зарежда с енергия. Запазвайки тази нагласа, скоро ще разберат, че храната е
техен приятел, а не враг, дори в случаите, когато искат да се освободят от
излишни килограми.
Рецепти Китайска юфка със сос от тахан и пържени яйца
1. Пригответе юфката според указанията на пакета. 2. Отстранете зелената част на праза и го разрежете на половина по дължина. Измийте го и го нарежете на диагонални полумесеци. Чесънът нарежете на сит...