Йоланта Делибозова - Йоли

Йоланта Делибозова - Йоли

Йоланта Делибозова е завършила Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. От 1994 г. работи като артист-оркестрант в Софийската филхармония. Многократно е солистка на Бургаската и Русенската филхармония, както и на Филхармония Крайова, Румъния.

Голямата страст на музикантката е готвенето, която наследява от баба си. Йоли обича да експериментира и да интерпретира по свой начин видяни и чути рецепти. Много държи на визията на приготвените от нея неща. Като готвач, Йоли черпи вдъхновение от всичко, което я заобикаля и вярва в основните съставки на всяка рецепта – любов и фантазия. Затова и нещата, които приготвя пред камерите, не се различават от тези, които приготвя вкъщи, за семейството си.

Повече от 7 години Йоли поддържа собствен кулинарен блог. 

В търсене на вдъхновение Йоли често отива в къща в планината. Освен идеи тя намира там и пресни, сезонни продукти. Новото предаване „Домашно приготвени рецепти с Йоли“ е посветено на тези моменти. С усмивка, Йоли споделя със зрителите страстта си към приготвяне на вкусна и красива храна. Тя експериментира в кухнята, използвайки както български традиционни рецепти, така и рецепти от цял свят.

Бягството от града, дори за ден, връщането към естествените продукти и експериментите в кухнята са в пълна хармония с визията на 24KITCHEN –  „Готви умно. Живей по-добре“.  

  • Пилешки шишчета със сусамРецепти
    Пилешки шишчета със сусам

    1. Потопете бамбуковите шишчета във вода, за да омекнат. В купа смесете меда, горчицата, соевия сос и зехтина. Разбъркайте добре. 2. Нарежете месото на тънки дълги ленти и го овкусете със сол и пипер....

  • Баница с чери доматиРецепти
    Баница с чери домати

    Рецептата е на зрителката Светислава Белчева-Ганчева.1. Почистете лапада и го задушете в тиган с лъжица масло.2. Разтопете останалото масло и намажете с част от него тава за печене. 3. Намачкайте една...

  • Зеленчуков чипс със скордаляРецепти
    Зеленчуков чипс със скордаля

    1. Нарежете тиквичката и морковите по дължина с белачка за зеленчуци. 2. Сложете ги в купа с добре подсолена вода и ги оставете да се овкусят за 10–15 минути. Отцедете ги, без да ги изплаквате от соле...

  • Бабина чорбицаРецепти
    Бабина чорбица

    1. Нарежете лука и го задушете в маслото и олиото. 2. Прибавете брашното и разбъркайте, сипете нарязаните наситно коприва, листа от репички, киселец и лапад, разбъркайте отново и налейте вода, посолет...