Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Хосе Андрес

Хосе Андрес

Хосе Андрес
Хосе Андрес, роден през 1969 г. в Миерес, Испания, е родèн готвач. Когато е малък, семейството му се мести от Астурия, Северна Испания в Барселона. На 15 години Хосе се записва в училището по ресторантьорство и хотелиерство в Барселона и 4 години по-късно вече е стажант при Феран Адриа, който той смята за свой ментор, в „Ел Були“.
Страстта му към кулинарията и желанието за нови предизвикателства го отвеждат в Америка. 21-годишен той започва работа в ресторант "El Dorado Petit" в Ню Йорк с единствената идея да предлага на американците храна с испански вкус. Две години по-късно, през 1993 г, Андрес отива във Вашингтон, за да работи в „Халео“ – испански ресторант.

Когато е 23-годишен Хосе Андрес, получава големия си шанс и решава да не го изпуска. Започва да печели награди почти всяка година и 20 години по-късно осъществява американската си мечта, попадайки в класацията на „Таймс“ на „100-те най-влиятелни хора“.

Този динамичен и пълен с ентусиазъм готвач е мечтател в кухнята, а целият му живот се върти около готвенето. Основател е на нов вид ресторантьорски бизнес. Компанията му Think Food Group е участвала в развитието на повече от 15 концептуални ресторанта в САЩ. Съветник по храната в Белия дом, кулинарен посланик на ООН – изглежда, че нищо не е останало недокоснато от страстта му към храната. Хосе Андрес загърбва невероятните си успех и популярност в името на една идея – да промени света чрез силата на кулинарното изкуство.

Епизод 6 на "Най-добрите готвачи на света" е посветен на готвача.