Хюго Кенис

Хюго Кенис

Биография

Хюго Кенис е роден през 1986 г. в Ейндховен. Той е актьор, водещ и готвач.

Хюго е учил готварство и мениджмънт на туризма в Ейндховен и Тилбург. Втората си страст – актьорството, Хюго развива в Университета по изкуствата в Тилбург.
Хюго е участвал в тийнеджърския сериал SpangaS. След това, заедно с колегите си актьори Мариус и Яспер Готлийб, прави интернет шоу De Worsten van Babel /Вавилонски колбаси/, в което експериментират с храна.

За Хюго храната е повече от необходимост, за него тя е преживяване. Готвенето за други хора му носи изключително удовлетворение, защото успява да ги направи щастливи и да ги изненада. Едно от най-любимите му неща е да споделя добра храна и вино В компанията на приятели.

За Хюго съчетаването на вкусове и текстури, каквото представлява готвенето, е и форма на изкуство. В това отношение негов идол е известният експериментатор готвач Хестън Блументал. Но едновременно с това Хюго смята, че е важно да се използват екологично чисти продукти.

Хюго Кенис е водещ на предаването на 24KITCHEN „Малки готвачи“, в което той се изявява като наставник на деца, които искат да се научат да готвят за семейството си. Любопитството и заразителният ентусиазъм на Хюго го правят идеалният съветник за децата.

Рецепти