Хиде де Брабандер

Хиде де Брабандер

Биография

Дългогодишната мечта на Хиде де Брабандер /роден през 1980 г./ е била да стане художник, но на 14-годишна възраст, вдъхновен от пекарните на улицата, на която живее, решава да се запише да учи сладкарство, без да е наясно в какво точно се забърква.
Но скоро открива прилика между сладкарите и художниците – по цял ден се занимават с аромати, цветове и текстури. Разликата е, че сладкарите успяват да ги превърнат във вкусни и красиви десерти, сладкиши и бонбони и превръщат реалността в по-сладка.

След години работа при различни сладкари и шоколатиери от най-висок ранг, Де Брабандер решава да вземе нещата в свои ръце и започва собствен бизнес. Хиде отваря магазин за сладкарски изделия, наречен „Мечтите на Магнолия“ и става известен с перфектната нуга с различни комбинации от вкусове, която приготвя собственоръчно. Освен нуга Хиде прави макарони, торти и шоколадови бонбони.

Отскоро той е и един от готвачите на 24KITCHEN.

В предаването си „Сладкишите на Хиде“ майстор-сладкарят посвещава всеки епизод на дадена техника в сладкарството и приготвя съвършени десерти.

Рецепти