Грег Уолъс

Грег Уолъс

Грег Алън Уолъс, роден на 17 октомври 1964 г., е писател, медийна личност и бивш продавач на плодове и зеленчуци. Той е познат най-вече като съводещ на MasterChef, Celebrity MasterChef  и MasterChef: The Professionals.

Грег е роден в Пекъм, югоизточен Лондон, където за първи път е гледал футболния отбор „Милуол“ и остава техен фен и до ден днешен. Той е заклет фен и на ръгби отбора „Уоспс“.

Грег започва кариерата си на пазара за плодове и зеленчуци в Ковънт Гардън. През 1989 г. основава собствена фирма "George Allan’s Greengrocers", която изгражда до достигането на оборот от 7.5 милиона паунда.

Поради успешния си бизнес, той е поканен като съводещ в радио BBC. През 2002 г. става водещ на телевизионното кулинарно предаване "Saturday Kitchen". Следват още предавания, сред които "Eat Well for Less", "Inside the Factory", "Turn back Time", "Harvest" и др.

През 2012 г. излиза автобиографията на Грег "Life on a Plate", а последно публикуваната му книга "Gregg’s Italian Family Cookbook" е на пазара от 2019 г.

Грег има 3 деца – Том, Либи и Сид.

В момента Грег живее в Кент заедно със съпругата си Ан-Мари, две от децата си – Либи и Сид и родителите на съпругата си.

С помощта на дъщеря си Либи Грег създава сайт, посветен на здравословния начин на живот и отслабването ShowMe.Fit.