Гари Мейган

Гари Мейган

Биография

Гари Мейган е британско-австралийски готвач, ресторантьор и съдия в „Мастър Шеф“ Австралия. Той също така е съводещ на няколко телевизионни предавания.
Първата му кулинарна книга “Comfort Food” (Храна за щастие) излиза през 2010 г. През същата година излиза и втората му книга “Your Place or Mine” (У нас или у вас), съавтор на която е приятелят му Джорд Каломбарис. Двамата приятели издават втора книга “Cook With Us” (Гответе с нас) през 2011 г.
Гари е високо ценен заради отношението и цялостния си подход към храната и готвенето, както и заради начинът му на управление на двата си успешни бизнеса в Мелбърн.

Гари е израснал в градчето Хейлинг Айлънд в Южна Англия. Баща му е бил инженер, майка му - артист, а дядо му - готвач и учител. Гари е учил готварство в технологичния колеж в Хайбъри, след което отива да работи в Лондон. Сред местата, на които работи са отличените с две звезди „Мишлен“ ресторанти „The Connaught“ и „Souffle“ в Хайд парк, в които среща известните по онова време готвачи, последователи на два противоположни стила - Michael Bourdan и Peter Kromberg. Единият е привърженик на френската „висока“ кухня, а другият на модерния, креативен и прогресивен стил.

Гари живее в Австралия от 1991 г., първо в Сидни, а след това в Мелбърн. Работил е на много места, включително и в изискани ресторанти като “Burnham Beeches”, “Brown's Restaurant” и “Sofitel Melbourne”.

Гари е търсен непрекъснато като гост-готвач и консултант заради чистия си и семпъл стил на готвене, както и заради своите бизнес умения.

Гари споделя, че се чувства благословен по отношение на кариерата си, тъй като тя му дава възможност да пътува, да следва страстта си и да среща изключителни хора. Гари преди всичко държи на ценности като честност, ентусиазъм, страст, състрадание. Освен това обича да преподава и силно се впечатлява от качествени продукти. Затова и уважава хората, които отглеждат зеленчуци и плодове.


Гари живее в Мелбърн с партньорката си Манди и дъщеря им Джена.