Габриеле Спонза
Габриеле започва кариерата си на преподавател в Кулинарната академия в Истанбул и преподава „Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството”. Две години е преподавател и в Икономическия университет в град Измир, специалност „Управление на кулинарията”, а по настоящем e ръководител на катедрата.
През 2011 г. Габриеле получава сертификат от Световната асоциация на майстор-готвачите (WACS), с който получава правото да представлява Турция на международните състезания по гастрономия и да бъде член на журита.
Междувременно Габриеле снима готварско предаване за кулинарния канал 24KITCHEN Турция, в което използва въображението и творческия си талант, за да приготвя истински неустоими рецепти от световната кухня, като използва местни продукти и предлага различни вкусове.
Вторият сезон на предаването "От любов към храната" излиза в ефира на 24KITCHEN през март 2015 г. с още неустоими рецепти, приготвени с уважение към продуктите и внимание към детайла.
Рецепти Ризото с шоколад
1. За бульона сипете врялата вода в тенджера и пуснете в нея пръчките канела, карамфила и по 1 парче тънко обелена кора от лайма и лимона. 2. Сипете капка зехтин в тиган уок и го разнесете по дъното и...
Рецепти Пилешки хапки в сладко-кисел сос
1. За панировката сипете в купа брашното и добавете яйцата. Разбъркайте до хомогенност. Добавете газираната вода и разбийте отново. Добавете червения пипер - сладък и лют, щипка сол, мед, соев сос, со...
Рецепти Бонфиле с пюре от целина
1. Обелете главите целина и ги сложете във вода с няколко капки лимонов сок. 2. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин и щипка сол. Нарежете целината на парченца и ги запържете. Щом поомекнат, добавете обелен...
Рецепти Лефер с полента
1. Сипете 1-1.5 ч.ч. в тенджерка. Добавете сухата салвия, разбъркайте. Изсипете брашното за качамак на струйка, като бъркате енергично. Бъркайте в продължение на 5 минути, след това дръпнете от котлон...