Габриеле Спонза

Габриеле Спонза

Габриеле Спонза е роден през 1982 г. в град Измир. Завършва висшето си образование в американския университет „Джонсън и Уелс”, специалност „Кулинарни изкуства”. Започва кариерата си на професионален готвач във Франция, като работи в няколко прочути френски ресторанта в Марсилия и Тремола, които са удостоени с 3 звезди от справочника на „Мишлен” за висша кухня. Връща се в Турция и става майстор-готвач в ресторант „Клементс”, в „Саид Халим Паша Ялиси“ в Истанбул. След това има честта да работи с майстор-готвач Доминик Джак в ресторанта на супер луксозния хотел „ Суис Босфор”, удостоен с 2 звезди от „Мишлен”.

Габриеле започва кариерата си на преподавател в Кулинарната академия в Истанбул и преподава „Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството”. Две години е преподавател и в Икономическия университет в град Измир, специалност „Управление на кулинарията”, а по настоящем e ръководител на катедрата.

През 2011 г. Габриеле получава сертификат от Световната асоциация на майстор-готвачите (WACS), с който получава правото да представлява Турция на международните състезания по гастрономия и да бъде член на журита.

Междувременно Габриеле снима готварско предаване за кулинарния канал 24KITCHEN Турция, в което използва въображението и творческия си талант, за да приготвя истински неустоими рецепти от световната кухня, като използва местни продукти и предлага различни вкусове.

Вторият сезон на предаването "От любов към храната" излиза в ефира на 24KITCHEN през март 2015 г. с още неустоими рецепти, приготвени с уважение към продуктите и внимание към детайла.
  • Ризото с шоколадРецепти
    Ризото с шоколад

    1. За бульона сипете врялата вода в тенджера и пуснете в нея пръчките канела, карамфила и по 1 парче тънко обелена кора от лайма и лимона. 2. Сипете капка зехтин в тиган уок и го разнесете по дъното и...

  • Пилешки хапки в сладко-кисел сосРецепти
    Пилешки хапки в сладко-кисел сос

    1. За панировката сипете в купа брашното и добавете яйцата. Разбъркайте до хомогенност. Добавете газираната вода и разбийте отново. Добавете червения пипер - сладък и лют, щипка сол, мед, соев сос, со...

  • Бонфиле с пюре от целинаРецепти
    Бонфиле с пюре от целина

    1. Обелете главите целина и ги сложете във вода с няколко капки лимонов сок. 2. Загрейте тиган с 1 с.л. зехтин и щипка сол. Нарежете целината на парченца и ги запържете. Щом поомекнат, добавете обелен...

  • Лефер с полентаРецепти
    Лефер с полента

    1. Сипете 1-1.5 ч.ч. в тенджерка. Добавете сухата салвия, разбъркайте. Изсипете брашното за качамак на струйка, като бъркате енергично. Бъркайте в продължение на 5 минути, след това дръпнете от котлон...