Габриеле Спонза

Габриеле Спонза

Габриеле Спонза е роден през 1982 г. в град Измир. Завършва висшето си образование в американския университет „Джонсън и Уелс”, специалност „Кулинарни изкуства”. Започва кариерата си на професионален готвач във Франция, като работи в няколко прочути френски ресторанта в Марсилия и Тремола, които са удостоени с 3 звезди от справочника на „Мишлен” за висша кухня. Връща се в Турция и става майстор-готвач в ресторант „Клементс”, в „Саид Халим Паша Ялиси“ в Истанбул. След това има честта да работи с майстор-готвач Доминик Джак в ресторанта на супер луксозния хотел „ Суис Босфор”, удостоен с 2 звезди от „Мишлен”.

Габриеле започва кариерата си на преподавател в Кулинарната академия в Истанбул и преподава „Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството”. Две години е преподавател и в Икономическия университет в град Измир, специалност „Управление на кулинарията”, а по настоящем e ръководител на катедрата.

През 2011 г. Габриеле получава сертификат от Световната асоциация на майстор-готвачите (WACS), с който получава правото да представлява Турция на международните състезания по гастрономия и да бъде член на журита.

Междувременно Габриеле снима готварско предаване за кулинарния канал 24KITCHEN Турция, в което използва въображението и творческия си талант, за да приготвя истински неустоими рецепти от световната кухня, като използва местни продукти и предлага различни вкусове.

Вторият сезон на предаването "От любов към храната" излиза в ефира на 24KITCHEN през март 2015 г. с още неустоими рецепти, приготвени с уважение към продуктите и внимание към детайла.
  • Крем-супа от моркови и джинджифилРецепти
    Крем-супа от моркови и джинджифил

    1. Сварете бульон, като сипете в тенджера вода и в нея пуснете дафинов лист и вързаните на снопче стръкове розмарин, магданоз и сибирски лук. Овкусете със сол и черен пипер и оставете да заври.2. В др...

  • Доматена супа със сироп от нарРецепти
    Доматена супа със сироп от нар

    1. Нарежете на ситно обелените лук и чесън. запържете ги в загрят тиган с 2-3 с.л. зехтин. 2. Добавете разрязаните на половинки чери доматчета /сорт Рома/ и ги задушете докато отделят сока си. Добавет...

  • Телешко по ловджийскиРецепти
    Телешко по ловджийски

    1. Парчетата /пържолите/ телешки антрекот не трябва да са начуквани. Поръсете ги със сол и черен пипер от двете страни.2. Загрейте много силно тиган и сипете в него 1 с.л. зехтин. Поставете пържолите...

  • Салата с пилеРецепти
    Салата с пиле

    1. Измийте листата салата, тученица, рукола и почистения от стъблата копър. Подсушете ги добре.2. Измийте много добре репичките и черната ряпа, без да я белите. Нарежете репичките на много тънки кръгч...