
Франсишко Морейра
В продължение на седем години Франсишко Морейра работи в различни луксозни хотели и ресторанти със звезда „Мишлен“, сред които Grande Real Villa Itália в Кашкайш и Tavares Rico в Лисабон. След това отново се връща в Кашкайш, за да работи с Йоаким Суса в The Oitavos и скоро става главен сладкар на петзвездния хотел „Форталеза до Гинчо“.
Последната позиция на Франсишко в Португалия е ръководител на сладкарския бизнес на Olivier Group. Малко след това той се мести в Испания, за да работи като главен сладкар в ресторант M.B. (награден с две звезди „Мишлен“).
В момента Франсишко работи в престижната академия за шоколад в Белгия, изявявайки се като съветник и преподавател по изкуство на шоколада.
РецептиТарт с лимонов крем и целувки
1. За основата на тарта сипете в купа нарязаното на кубчета масло, пудрата захар, солта и бадемовото брашно. Разбийте с помощта на миксер до получаването на гладка и пухкава смес. Добавете яйцето и ра...
РецептиЕклери с млечен шоколад, сладко от манго и кардамон
1. За масленото тесто разбийте с помощта на миксер маслото със стайна температура със захарта и брашното, до образуването на гладко тесто. Поставете тестото между два листа хартия за печене и го разто...
РецептиТорта с извара, канела и орехи
1. За сиропа сипете меда, водата и пръчката канела в тенджерка и оставете сместа да заври. Дръпнете от огъня и оставете да изстине. Извадете пръчката канела. 2. За тестото разбийте яйцата и жълтъците...
РецептиШоколадов флан с горски плодове
1. За основата смесете в купа маслото, бадемовото брашно, захарта и какаото. Разбийте с помощта на миксер до хомогенност. 2. Изсипете сместа на дъното на форма с пружина (диаметър 20 см) и я разпреде...