Франсишко Морейра

Франсишко Морейра

В продължение на седем години Франсишко Морейра работи в различни луксозни хотели и ресторанти със звезда „Мишлен“, сред които Grande Real Villa Itália в Кашкайш и Tavares Rico в Лисабон. След това отново се връща в Кашкайш, за да работи с Йоаким Суса в The Oitavos и скоро става главен сладкар на петзвездния хотел „Форталеза до Гинчо“.

Последната позиция на Франсишко в Португалия е ръководител на сладкарския бизнес на Olivier Group. Малко след това той се мести в Испания, за да работи като главен сладкар в ресторант M.B. (награден с две звезди „Мишлен“).

В момента Франсишко работи в престижната академия за шоколад в Белгия, изявявайки се като съветник и преподавател по изкуство на шоколада.

  • Тарт с лимонов крем и целувкиРецепти
    Тарт с лимонов крем и целувки

    1. За основата на тарта сипете в купа нарязаното на кубчета масло, пудрата захар, солта и бадемовото брашно. Разбийте с помощта на миксер до получаването на гладка и пухкава смес. Добавете яйцето и ра...

  • Еклери с млечен шоколад, сладко от манго и кардамонРецепти
    Еклери с млечен шоколад, сладко от манго и кардамон

    1. За масленото тесто разбийте с помощта на миксер маслото със стайна температура със захарта и брашното, до образуването на гладко тесто. Поставете тестото между два листа хартия за печене и го разто...

  • Торта с извара, канела и орехиРецепти
    Торта с извара, канела и орехи

    1. За сиропа сипете меда, водата и пръчката канела в тенджерка и оставете сместа да заври. Дръпнете от огъня и оставете да изстине. Извадете пръчката канела. 2. За тестото разбийте яйцата и жълтъците...

  • Шоколадов флан с горски плодовеРецепти
    Шоколадов флан с горски плодове

    1. За основата смесете в купа маслото, бадемовото брашно, захарта и какаото. Разбийте с помощта на миксер до хомогенност. 2. Изсипете сместа на дъното на форма с пружина (диаметър 20 см) и я разпреде...