Франсишко Морейра

Франсишко Морейра

Биография

В продължение на седем години Франсишко Морейра работи в различни луксозни хотели и ресторанти със звезда „Мишлен“, сред които Grande Real Villa Itália в Кашкайш и Tavares Rico в Лисабон. След това отново се връща в Кашкайш, за да работи с Йоаким Суса в The Oitavos и скоро става главен сладкар на петзвездния хотел „Форталеза до Гинчо“.

Последната позиция на Франсишко в Португалия е ръководител на сладкарския бизнес на Olivier Group. Малко след това той се мести в Испания, за да работи като главен сладкар в ресторант M.B. (награден с две звезди „Мишлен“).

В момента Франсишко работи в престижната академия за шоколад в Белгия, изявявайки се като съветник и преподавател по изкуство на шоколада.

Рецепти