Франсишко Морейра

Франсишко Морейра

В продължение на седем години Франсишко Морейра работи в различни луксозни хотели и ресторанти със звезда „Мишлен“, сред които Grande Real Villa Itália в Кашкайш и Tavares Rico в Лисабон. След това отново се връща в Кашкайш, за да работи с Йоаким Суса в The Oitavos и скоро става главен сладкар на петзвездния хотел „Форталеза до Гинчо“.

Последната позиция на Франсишко в Португалия е ръководител на сладкарския бизнес на Olivier Group. Малко след това той се мести в Испания, за да работи като главен сладкар в ресторант M.B. (награден с две звезди „Мишлен“).

В момента Франсишко работи в престижната академия за шоколад в Белгия, изявявайки се като съветник и преподавател по изкуство на шоколада.

  • Бананов сладкиш с ананас и мус от мангоРецепти
    Бананов сладкиш с ананас и мус от манго

    1. Обелете и нарежете ананаса на малки кубчета. В тенджерка сипете водата и захарта и оставете сместа да заври на умерен огън. Настържете фино кората от лайм направо в сиропа. Поставете кубчетата анан...

  • Торта "Павлова" с червени плодовеРецепти
    Торта "Павлова" с червени плодове

    1. За меренга поставете в купа на водна баня белтъците и захарта. Разбийте с помощта на тел до образуването на мек белтъчен сняг (температурата трябва да е 60 градуса). 2. Пресипете разбитите белтъци...

  • Сладкиш "Червено кадифе" с крем от малини и крем сиренеРецепти
    Сладкиш "Червено кадифе" с крем от малини и крем сирене

    1. За малиновия крем сипете пюрето от малини и захарта в тенджерка и ги оставете да се загреят. В купа разбийте яйцето и жълтъците. Темперирайте жълтъците като добавите малко от горещото малиново пюре...

  • Шоколадово брауни с орехиРецепти
    Шоколадово брауни с орехи

    1. В купа сложете начупения или нарязания шоколад и маслото. Поставете в микровълнова фурна (на 800 W) за 1 минута и 30 секунди. Извадете и разбъркайте енергично до получаване на гладка смес. 2. В го...