Филипа Гомеш

Филипа Гомеш

Биография

Филипа Гомеш е родена на 10 октомври 1984 г. близо до Синтра, откъдето произлиза и целият ѝ род. До 24-годишна възраст, Филипа, която приятелите наричат Пипс, живее в Синтра заедно с родителите и брат си. Но след като среща любовта на живота си, тя се премества в Лисабон.

Филипа има най-щастливото детство. Прекарва го сред овощни градини, сено и домашни животни – баба ѝ и дядо ѝ се занимават със земеделие и животновъдство. Затова и е свикнала на изобилие - протяга ръка и откъсва домат, ябълка...
В семейството ѝ на особена почит  е храненето. Всички ядат заедно и никой не става преди края на вечерята, който се ознаменува с парче сирене и глътка червено вино.
Затова Филипа казва, че любовта ѝ към готвенето идва от любовта ѝ към храната. Но тя открива готвенето сравнително късно, тъй като докато живее с родителите си не ѝ се налага да готви – майка ѝ баба ѝ приготвят невероятни традиционни ястия, а баща ѝ експериментира с нови неща. Всяка ваканция той подбира дестинацията, която да посетят, според храната, която могат да опитат.

Като тийнеджърка, Филипа дори и не помисля да избере готвенето за професия, тъй като е пълничка. Затова завършва „Маркетинг и реклама“. Днес тя работи в пет рекламни агенции и води ежедневно кулинарно предаване. И дори ѝ остават сили с удоволствие да готви и за приятеля си.

Друга страст на Филипа са велосипедите. Казва, че ѝ е трудно да се довери на хора, които не обичат да ядат. Обича да слуша музика докато готви. Все още не знае кое е любимото ѝ ястие.

 Филипа е съводещ в предаването "Филипа Вакондеуш - кухня на колела" и водещ на "Менюто днес" по 24KITCHEN.