
Еверт те Пас
Еверт те Пас /роден 1971 г/ завършва колеж по хотелиерство в Тилбург, а след това обикаля из целия свят. Той е работил като готвач в Кюрасао, Малага, Швейцария, Австралия. Днес Еверт притежава заедно с брат си ресторант в Амстердам, който за шест години се е превърнал в място за кулинарни ценители.
Еверт възприема работата си по-скоро като хоби. Когато обикаля магазини и пазари и види някакъв нов продукт, той започва трескаво да мисли как би могъл да го включи в ястията си.
Храната е част от ежедневието ни и най-важният въпрос, според Еверт, е „Какво ще ядем тази вечер?“ Интерес за Еверт представлява начина, по който културното разнообразие се отразява в приготвянето на храната. Друго важно нещо за готвача е използването на сезонни продукти.
В „Лесни рецепти“ Еверт представя ястия от холандската кухня, приготвени със сезонни продукти.
РецептиСпаначена супа с козе сирене
1. Намажете филиите хляб с по малко зехтин и ги подредете в тавичка. Запечете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за 7 минути.2. Сварете яйцата за 8 минути. Облейте ги със студена вода, об...
РецептиПиле с какао
1. Сварете многозърнестия ориз в тенджера с подсолена вода в съотношение 1:3 ориз-вода. Прецедете сварения ориз, ако е необходимо.2. Поръсете парчетата пилешки гърди със сол и черен пипер от двете стр...
РецептиТиквен хутспот
1. Обелете тиквата, отстранете семките и и я нарежете на едри парчета. Загрейте малко зехтин в тенджера и сложете тиквата в нея. 2. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Добавете го към тиквата...
РецептиПечени зеленчуци със спанак и портокалов сос
1. Обелете и нарежете на тънки резени тиквата и пащърнака. Поставете ги в тавичка, постлана с хартия за печене, а между тях небелените глави лук. Овкусете зеленчуците със сол и черен пипер и поръсете...