Есте Строкер

Есте Строкер

Есте Строкер, родена през 1990 г, печели титлата „Master Chef Холандия“, когато е на 21 години.

Първоначално Есте учи право, но след шест месеца в университета, решава да замине за Париж, следвайки страстта си към готвенето. Там тя посещава кулинарни курсове и стажува в едни от най-добрите ресторанти. Връща се в Холандия, решена да работи самостоятелно.

Следвайки другата си страст - медиите, тя решава да учи журналистика. Желанието ѝ е да готви в телевизионни програми. Затова и не се поколебава да се яви на кастингите за телевизионното шоу „Master Chef“, което съчетава двете ѝ най-големи желания. И Есте печели състезанието.
И така осъществява желанието си да има собствен ресторант. Сега Есте управлява и твори в ресторант „’t Amusement“ в Арнем.

Храненето вкъщи Есте свързва най-вече със забавление. „У дома храната винаги беше свежа и прясно сготвена и моментите около масата бяха най-приятното време от деня“, споделя тя. По отношение на готвенето примери за Есте са майка ѝ и чичо ѝ. Когато е малка, чичо ѝ има ресторант и тя има възможността да наднине в истинска кухня. Интересът ѝ към готвенето я следва още от съвсем малка и приготвянето дори на един сандвич за нея е невероятно удоволствие. А първият ѝ спомен за истински интерес към храната е, когато на 8-годишна възраст гледа по телевизията предаване за средновековната кухня и в него приготвят телешки шницели – нещо непознато за нея. На следващия ден, Есте и баща ѝ отиват до месарския магазин и купуват телешки шницели. Вкъщи Есте приготвя рецептата, която е видяла по телевизията и още помни колко вкусно е било.

Първоначално Есте готви основно месо и риба, но напоследък се чуства все повече в свои води, приготвяйки вегетариански ястия. „Оценявам по достойнство качествата на месото и рибата, но със зеленчуците може да се приготви буквално всичко. С тях може да се експериментира до безкрайност, което помага да не се губи творческото вдъхновение.“

Ястията, които приготвя Есте, са единствено и само от свежи продукти и могат да бъдат приготвени от всеки. Това е и целта на Есте – да вдъхновява хората да готвят сами свежа храна.

Мотото на Есте е „Осмели се и рискувай!“ и в предаването „Лесни рецепти“ по 24KITCHEN тя доказва, че съвсем не се страхува да готви от нулата. „За мен, домашно приготвената храна притежава най-добрия вкус“, казва тя.
  • Къри с тиква и нахутРецепти
    Къри с тиква и нахут

    1. Сипете ориза в тенджерка и го залейте 2.5 части вода. Овкусете със сол и черен пипер и варете около 10 минути, докато оризът поеме водата. Дръпнете от огъня и оставете ориза захлупен още 10-15 мину...