Енрике са Песоа

Енрике са Песоа

Енрике са Песоа завършва готварство в Пенсилванския институт за кулинарни изкуства в град Питсбърг, САЩ, между 1996 и 1997 г. Професионалната му кариера започва в Лондон, в престижния хотел „Парк Лейн“, в Пикадили, където работи до края на 1999 г. След това заминава за Австралия и работи в в различни секции в кухнята на хотел „Sheraton on the Park“ в Сидни.

Енрике се връща в Португалия през 2002 г. и работи последователно в хотел „Lapa Palace“, ресторант „Cirpian“, ресторант „Xarope“ в Кашкайш, ресторант „La Villa“ на плажа Tamariz, хотел „Bairro Alto“ и ресторант „Flores“. През 2005 г. той печели конкурса за готвач на годината, най-престижната кулинарна награда в Португалия. До 2008 г. е главен готвач в ресторант „Панорама“, както и в спа хотел „Шератон Лисабон“.

След това се отдава на създаването на телевизионни кулинарни предавания, сред които „Entre Pratos“ и „Secret Ingredi“. В най-новото си предаване „Традиции от Португалия“ Енрике интерпретира традиционната португалска кухня, като вдъхва нов живот на познати рецепти. В два от епизодите на предаването гост е известният шеф-готвач Виктор Собрал.

Енрике е отличен с две звезди „Мишлен“.