Джими Дохърти

Джими Дохърти

Джими Дохърти е един от най-известните фермери във Великобритания. Неговото приключение започва преди около 10 години, когато решава да вземе под аренда ферма със сто акра земя близо до Ипсуич. Това събитие в живота му е отразено в първото телевизионно предаване с негово участие на ‘Jimmy’s Farm’ /“Фермата на Джими“/. Днес Джими е собственик на отличен с награди ресторант, на парк, на пеперуден павилион и провежда различни научни и кулинарни фестивали из страната.

Най-новите телевизионни предавания с участието на Джими са четвърти сезон на ‘Food Unwrapped’, посветено на науката за производство на храна по цял свят и трети сезон на ‘Jamie and Jimmy’s Friday Night Feast’. Освен това Джими участва и в „Австралийското приключение на Джими“, предаване, в което той изследва храната в Австралия.

Телевизионната биография на Джими включва още участието му в ‘Jimmy’s Food Factory’, ’Jimmy and the Wild Honey Hunters’, ‘Jimmy’s Global Harvest’ и ‘Crop to Shop – Jimmy’s Supermarket Secrets’.

Джими винаги е бил запален природолюбител и фермер. На 16-годишна възраст той става най-младият асистент по ентомология в Mole Hall Wildlife Park в Есекс. След като завършва „Зоология“ Джими работи в отдел „Ентомология“ в Природонаучния музей в Лондон. След това подготвя докторската си дисертация по ентомология в университета в Ковънтри, където преподава на студенти „Екология на животните“ и „Философия на животните“.

Джими има издадени три книги, произвежда хранителни продукти с марка ‘Jimmy’s Farmers Range’, сред които пилета, предлагани във веригата супермаркети „Окадо“, както и пуйки, печелили наградата за най-качествен коледен продукт.

Джими и съпругата му Михаела се женят през 2009 г. във фермата си в Съфолк. Имат три дъщери.