Джовани Каминита

Джовани Каминита

Италианецът Джовани Каминита е роден през 1964 г. в Палермо, Сицилия.
На 16 години започва музикална кариера като бас китарист. На 19 години се мести в Нидерландия по покана на амстердамския клуб „Blue Note”. Свирил е в групите на Хенк Вестбрук, Волтер Крус, Марко Борсато, където свири и до днес на бас. 
Но въпреки че музикалната му кариера се развива отлично, Джовани има още една страст – готвенето. В кухнята, до баба си, Джовани опитва най-вкусните ястия. И до днес тя е неговият идол в областта на готвенето, което важи за много италианци. Защо? „Защото у баба Петрота можех да опитвам от всичко”.
Типичното за Италия хранене в кухнята е оставило дълбоки следи у Джовани. За него храната е всичко, а яденето – най-важният и най-приятен момент от деня. За най-голямото си постижение Джовани смята факта, че може сам да меси и пече хляб – „Яко, нали?”, казва той. Сред мечтите му за бъдещето е да отвори собствена „Тратория Ди Джовани”.
В предаването на 24KITCHEN „Кухня без граници” той отговаря за италианските рецепти. Предаването показва ястия от цял свят и цели да запознае зрителите с различните култури и техните кулинарни традиции.
Джовани е идеалният водещ – неговата страст, неподправено поведение и богат кулинарен опит запленяват всички зрители.
А мотото му в живота е:  „Наслаждавайте се на всеки ден и на всяко ястие. Дори и пастата, която любимият ви е приготвил, да не е съвсем „ал денте!”
  • Спецатино с грахРецепти
    Спецатино с грах

    1. Нарежете месото на филийки с дебелина 2 см. Сипете 1-2 с.л. зехтин в тенджера и запържете месото от двете страни, докато си промени цвета.2. Нарежете лука и го добавете при месото. Добавете бялото...

  • Миди в доматен сос и спагети с мидиРецепти
    Миди в доматен сос и спагети с миди

    1. Измийте мидите и ако има отворени, ги отстранете. Сложете мидите в тенджера с малко вода и ги варете до готовност, докато се отворят. Прецедете мидите.2. Обелете и нарежете чесъна на ситно. Извадет...

  • Паста с песто и зелен фасулРецепти
    Паста с песто и зелен фасул

    1. За пестото нарежете босилека и чесъна и ги счукайте в хаванче. Добавете половината настърган пармезан и отново мачкайте. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте и пресипете пестото в го...

  • Картофени крокети и салата с крутони и каперсиРецепти
    Картофени крокети и салата с крутони и каперси

    1. Обелете и нарежете картофите на едри кубчета. Сварете ги в подсолена вода до омекване. Прецедете ги и ги намачкайте в купа. Добавете две яйца и разбъркайте. Сложете шепа галета, счукания или пасира...