Джон Хердсен

Джон Хердсен

Джон Хердсен (роден през 1971 г.) може да бъде описан като истински хедонист. Той обикаля света в търсене на най-красивите кътчета, обича да излиза с приятели, като при това не отказва някоя и друга чаша Мохито и живее сред вълнуващите канали на Амстердам.
Джон е роден в град Неймеген и започва кулинарната си кариера в родната си провинция Гелдерланд. Работи в кухнята на хотел „Bilderberg Hotel Klein Zwitserland” близо до центъра на провинцията – Арнхем, и е главен готвач в ресторант „De Plasmolense Hof” в провинция Лимбург.
След известна творческа почивка, през 2007 г. той се мести в столицата на Нидерландия. Там решава да излезе и извън кухнята и развива уменията си за работа с хора, включително и като салонен управител и мениджър на „Maison van den Boer”. Оказва се, че това му се отдава и в момента Джон работи в центъра „Zaamen” в Харлем, където отличните му умения на организатор и лидер се съчетават с ентусиазма на останалите служители. Въпреките това той не е загубил любовта си към готвенето.
24Kitchen дава отлична възможност на Джон да покаже както кулинарния си талант, така и ентусиазма си към работата в телевизията.
Мотото на Джон е: „От нищо – нещо”, което важи и в готвенето. "Когато използвате качествени продукти, и с най-простите съставки стават превъзходни ястия."
За Джон готвенето в основата си е чувство и емоция, но и уважение към плодовете на Майката Природа. Той обожава морски дарове, особено ако му ги поднесат на Лазурния бряг във Франция. Изобщо класическата френска кухня му е любимата, тя отговаря на отношението му към живота и му подхожда напълно. Но той знае, че кулинарни шедьоври има по цял свят. И докато сближаването му с фасула е отнело време, най-любимите му ястия може би и до днес са традиционните нидерландски яхнии, приготвяни от майка му.

  • Бомба от пушена сьомга със зеленчуци и сосРецепти
    Бомба от пушена сьомга със зеленчуци и сос

    1. Нарежете тиквичката и патладжана на дребни кубчета, отстранявайки първо вътрешността им със семки. Запържете кубчетата в тиган с малко зехтин. След като ги извадите, овкусете ги с лимонов сок, сол,...

  • Риба меч по средиземноморски с доматена салатаРецепти
    Риба меч по средиземноморски с доматена салата

    Направете дресинга за рибата от посочените продукти. Намажете грил-тиган със салфетка, намазана с олио и сложете две филета. Печете рибата от двете страни. Когато е почти готова я залейте с 1-2 с.л. о...

  • Телешко по бургундскиРецепти
    Телешко по бургундски

    1. Сварете телешки бульон от кокали. 2. Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковът и селърито на едро. 3. Нарежете месото на парчета и го овкусете със сол и черен пипер. Запържете го в загрят тиган...