Джак Стайн

Джак Стайн

Джак Стайн е роден в Корнуел. Той е средният син на Рик и Джил Стайн. Страстта му към храната се заражда още в ранна възраст под влиянието на прекараните семейни ваканции в различни точки на света – Австралия, Индия, Тайланд, Сингапур и много други.

Кариерата на Джак започва още като ученик, когато е помощник в кухнята на семейния ресторант в Падстоу – „The Seafood Restaurant“. Той продължава да работи в ресторанти и докато учи психология и древна история в университета в Кардиф. След завършването си той се връща в кухнята на „The Seafood Restaurant“, като младши готвач преди да заеме позицията на су шеф в друго семейно заведение - Rick Stein’s Café две години по-късно.

Скоро след това Джак решава да се отдаде на желанието си да пътува и да опознава храната по света. Първата му спирка е в Париж, в ресторант „La Régalade“, следва Австралия, където остава за по-дълго в „Tetsuya’s“, Сидни и накрая стажува при Мишел Бра в ресторанта му, отличен с три звезди „Мишлен“ в Обрак. След това Джак поема към Далечния изток и Япония.

След завръщането си в родината, Джак поема ролята на су шеф в „The Seafood Restaurant“, като скоро след това става негов управител.

През 2010 г. Джак се появява за първи път в телевизионното коледно кулинарно предаване на баща си Рик Стайн. През следващите години Джак има различни публични изяви – в кулинарни предавания, местни и национални фестивали за храна и други събития.

През 2013 г. Джак става изпълнителен директор на цялата семейна компания, управляваща девет ресторанта, кръчма и кулинарно училище. Паралелно с това Джак пише за различни кулинарни издания, като „Flavour Magazine“, „Food Lover“ и „Cornwall Living“.

В кухнята Джак обича да внася различни вкусове от цял свят, с които се е запознал по време на пътуванията си, използвайки придобития опит, за да адаптира местни британски съставки в ястия, отразяващи културата на далечни места.