Давид Скоко
Историята на ресторант „Бателина“ започна през 2000 г. като малка, семейна таверна, в която всички ние – майка ми Алда, баща ми Данило и аз, Давид, искахме да продаваме това, което сме уловили през деня, приготвено по домашен начин.
Заложихме на традицията в семейството да ловим и да приготвяме риба и морски дарове в продължение на 4 поколения. Затова „Бателина“, както и в началото, така и сега предлага по-различни ястия. Нашето меню се определя единствено от това, което е успял да улови баща ми през този ден. Независимо какво сме успели да вземем от морето, ние вече сме го виждали, приготвяли и яли.
Затова след първите по-трудни години, клиентите постепенно започнаха да се доверяват на съветите и менюто ни, което тогава беше по-традиционно и типично за региона ни. През последните десет години, в които започнах и аз да готвя редом с майка ми, в менюто на ресторанта се появиха по-екстремни нотки, като черен дроб от акула и шкембе от морски дявол, вдъхновени от старите рибари, които ядат подобни неща, за да докажат мъжествеността си. След дълга и усилена работа превърнахме тези ястия подходящи и за по-неподготвените небца.
От 2006 г. съм женен за дългогодишната си приятелка Ана и вече сме горди родители на 11-годишния Антон и 7-годишната Франка.
Други мои големи страсти, освен готвенето, са моторите и татуировките.
Рецепти Пъстърва с лешници и сотиран зелен фасул
Почистете и филетирайте пъстървата, а после я подсушете с кухненска хартия. Запечете за кратко лешниците в сух тиган. След това ги сложете в блендер или хаванче. Добавете пушен червен пипер, сол, н...
Рецепти Супа от тиква и червена леща
Нарежете на ситно лука. Почистените морков и целина нарежете на едро. Обелете тиквата и я нарежете на едри кубчета. В тенджера разтопете маслото и запържете лука. След няколко минути добавете наряз...
Рецепти Плодова салата с червено вино
1.Сипете виното в тенджерка и добавете захарта и лимоновата кора. След като сместа заври, я оставете да се редуцира наполовина. Охладете сместа.2. Обелете и почистете различни видове плодове. Подред...
Рецепти Рибна яхния
Сварете полентата съгласно инструкциите, пресипете я в квадратна форма, покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади. Филетирайте всички видове риба, които сте подбрали. Костите и главите отд...