Дани Янсен

Дани Янсен

Още от гимназията Дани Янсен (р. 1979) знае, че иска да стане готвач или да работи в ресторант. За да реализира тази своя цел, той завършва готварското училище в Бреда, а след като минава през няколко малки грил-ресторанта, талантът му скоро го отвежда в най-реномираните заведения за хранене. След това Дани насочва кулинарните си интереси към сладкарството и известно време работи като майстор-сладкар в различни ресторанти.
През 2001 г. Рудолф ван Веен се обръща към него с предложение да се включи в екипа на предаването Life & Cooking по нидерландската телевизия RTL 4 като редактор и водещ. След пет години опит пред камерите, той получава признание от престижните кулинарни списания „Culinaire Saisonnier” и „Pâtisserie & Desserts”.

Дани участва в съставянето на пет готварски книги и участва в множество кулинарни и сладкарски конкурси, сред които Нидерландския конкурс по сладкарство. Той е страстен колекционер на антични готварски книги, като най-старата в колекцията му е от 1620 г.

Дани  е на мнение, че ястията трябва да се приготвят преди всичко със сърце. В основата на неговата любов към кулинарията е желанието му да се наслаждава на храната с любимите си хора. „Добрата храна не означава лукс, омари и хайвер. Аз обичам да се храня в компанията на близките си – това е най-важното за мен” – казва той.
Младият майстор-готвач обожава сладкото, но не отказва и индонезийските шишчета сате на леля си Мауди. За него ястието е хубаво, когато е приготвено с любов – любов към хората, но и към природата. „Растенията и животните ни дават всичко от себе си. Затова трябва да се отнасяме към тях с уважение.”

Въпреки всичко този работохолик смята, че човек всеки трябва да има и интереси, напълно различни от професията си, т.е. хоби. Често можете да откриете Дани в гаража, където работи по своя опел „Корса Драгстер”. Той обича да играе бадминтон и от дете се интересува от археология.
  • Крокети от скариди с майонеза с авокадоРецепти
    Крокети от скариди с майонеза с авокадо

    1. Пичестете скаридите. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тиган и запържете за кратко обелените скилидки чесън. Добавете скаридите и ги пържете докато станат розови, като ги обръщате от двете страни. Не пърж...

  • Панирано манго с шоколадов мусРецепти
    Панирано манго с шоколадов мус

    1. За шоколадовия мус начупете или нарежете шоколада и го разтопете на водна баня.2. Обелете твърдата част на лимоновата трева и я нарежете на ситно. Разрежете лютата чушка, премахнете семената и и я...