Бил Грейнджър

Бил Грейнджър

„Аз съм самоук готвач и съм придобил знанията си от ядене, четене и  пробване. Обичам да готвя такава храна, каквато хората обичат да ядат.“

Въпреки че Бил Грейнджър винаги е имал силен интерес към храната, кариерата му в тази посока не е била безпрепятствена.  Бил израства в покрайнините на Мелбърн през 70-те години с баща, който работи като касапин и майка вегетарианка.  В края на 80-те се премества в Сидни, където се записва да учи изкуство и се вдъхновява от живота на града, светлините и гледките от пристанището. Докато учи, Бил работи като сервитьор за кратко.  Бил отваря първия си ресторант „Бил“ през 1993 г. в Дарлингхърст, Сидни.  През следващите години отваря още два ресторанта в Сидни, а през 2008 г. се появява „Бил“ и в Япония, където той живее около половин година. Днес Бил вече има четири ресторанта в Япония. През 2011 г. Бил отваря и първия си ресторант във Великобритания – „Грейнджър&Сие“.

Бил е автор на седем книги за храната, а от 2011 г. списва колонка за храната в „Independent“.

Живее в Сидни с жена си и трите си дъщери.

 

  • Семифредо с розова вода и шам-фъстъкРецепти
    Семифредо с розова вода и шам-фъстък

    1. Разбийте жълтъците с меда с помощта на миксер в продължение на 5 минути, докато сместа удвои обема си. 2. Разбийте на ръка заквасената сметана и я добавете към жълтъчената смес. Добавете и розовата...