Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Бил Грейнджър

Бил Грейнджър

Бил Грейнджър

„Аз съм самоук готвач и съм придобил знанията си от ядене, четене и  пробване. Обичам да готвя такава храна, каквато хората обичат да ядат.“

Въпреки че Бил Грейнджър винаги е имал силен интерес към храната, кариерата му в тази посока не е била безпрепятствена.  Бил израства в покрайнините на Мелбърн през 70-те години с баща, който работи като касапин и майка вегетарианка.  В края на 80-те се премества в Сидни, където се записва да учи изкуство и се вдъхновява от живота на града, светлините и гледките от пристанището. Докато учи, Бил работи като сервитьор за кратко.  Бил отваря първия си ресторант „Бил“ през 1993 г. в Дарлингхърст, Сидни.  През следващите години отваря още два ресторанта в Сидни, а през 2008 г. се появява „Бил“ и в Япония, където той живее около половин година. Днес Бил вече има четири ресторанта в Япония. През 2011 г. Бил отваря и първия си ресторант във Великобритания – „Грейнджър&Сие“.

Бил е автор на седем книги за храната, а от 2011 г. списва колонка за храната в „Independent“.

Живее в Сидни с жена си и трите си дъщери.