Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Антъни Бурдейн

Антъни Бурдейн

Антъни Бурдейн
Антъни /Тони/ Бурдейн е известен шеф-готвач, автор и телевизионна личност. Роден е на 25 юни 1956 г. в Ню Йорк, но е израснал в Лиония, Ню Джърси. По бащина линия Бурдейн е с френски произход – дядо му е емигрант след Втората световна война. Бурдейн завършва Cullinary Institute of America в Ню Йорк през 1978 г. През 2000 г. излиза бестселъра му „Поверително от кухнята“, в който Бурдейн описва момента, в който пламва любовта му към храната – опитвайки за първи път стрида направо от рибарска лодка в Южна Франция. Успеха на книгата на Бурдейн води до началото на телевизионната поредица „A Cook`s Tour”, която представя пътуванията му из различни държави по света в търсене на перфектното ястие. През 2005 г. стартира и новата телевизионна поредица на Бурдейн „Антъни Бурдейн: Без задръжки“. От 1998 г. до днес Антъни Бурдейн е главен готвач на Brasserie Les Halles в Манхатън, Ню Йорк, като през годините ресторантите са станали пет и се намират в различни точки на Америка, като Вашингтон, Маями и др.