Анхелик Смейнк

Анхелик Смейнк

Биография

Анхелик Смейнк (р. 1964 г.) обича да изненадва. Както самата себе си, така и околните. Анхелик е една от двете дами в Нидерландия с титлата „Майстор-готвач”. В своите готварски книги тя обхваща всички аспекти на готвенето. Книгата й „Een Mond vol Kunst” („Една хапка изкуство”) е обявена за най-иновативната готварска книга в света. През септември 2010 г. петата й творба „SmaakVrienden” („Братя по вкус”) участва в конкурса „Gourmand World Cookbook Awards”, където печели в категорията „Най-забавна готварска книга в Нидерландия”. През 2011 г. книгата е издадена в една трета от страните по света. През януари 2011 г. „Братя по вкус” донася на Анхелик награда от конкурса „Horecava Innovation Award” в категорията „Концепция и съавторство”. Анхелик е преди всичко създател на кулинарни приключения. Един впечатляващ пример за това е ресторантът й „CuliAir”, който съчетава висококачествени кулинарни постижения с вълнението от пътешествие с балон с горещ въздух. Друг неин проект - Master Chef Culinary Theatre (Кулинарният театър на майстор-готвача) – ни дава интересен нов поглед към творческия процес на готвенето и създаването на нови рецепти. Тя събира нови идеи и поводи за вдъхновение от пътешествията си по света. А научната основа за творческия й подход към кулинарията е резултат от обучението й в нидерландския Център за развиване на творческо мислене. Фирмата й „Taste to Taste” цели да вдъхновява както професионалистите в хранителния бранш, така и различните бизнес компании с богат избор от различни вкусове, нововъведения и опит. В рамките на 24Kitchen Анхелик е водеща на предаването „В готварски стил”. То повежда зрителите на истински кулинарни приключения, дава поглед към начина на работа на един истински майстор-готвач и вдъхновява и най-стеснителните любители готвачи. Всеки епизод е посветен на един основен продукт, който въображението на Анхелик и комбинациите с други елементи превръщат във вкусни ястия.

Рецепти