Алекс Полици

Алекс Полици

 

Алекс Полици е английска хотелиерка, бизнесдама и телевизионна водеща. Истинското и име е Алесандра Мария-Луиджия Полици ди Сорентино и е родена през 1971 г. Алекс Полици произхожда от семейство на потомствени хотелиери. Дядо и е лорд Форте, майка и Олга Полици е интериорен дизайнер на хотели и сестра на сър Роко Форте, а баща и – Алесандро Полици е италиански маркиз, загинал в автомобилна катастрофа през 1980 г.  

Алекс учи английска филология в Оксфорд, обучава се в „Mandarin Oriental“ в Хонконг и работи за Марко Пиер Уайт преди да започне работа в семейния бизнес „The Rocco Forte Collection“ в Кардиф, Рим и Санкт Петербург. Кариерата на Алекс започва с отварянето на собствена пекарна заедно с настоящия и съпруг, още докато са гаджета. Начинанието се разраства до мултимилионен бизнес и пекарната снабдява с хляб хотели като „Selfridges“,„Harvey Nichols“  и „Fortnum & Mason“. По-късно Алекс става управител на хотел „Endsleigh“ в Милтън Абът, собственост на майка и. През 2021 г. заедно с майка си Алекс отварят нов хотел „The Star in Alfriston“.

От 2008 г. Алекс Полици се изявява и като водещ на телевизионни предавания, първото от които е "The Hotel Inspector". В него Алекс посещава различни хотели и се опитва да помогне да преобърне съдбите им, като често се заема с реновацията им. През 2012 г. стартира второто телевизионно предаване на Алекс "Alex Polizzi: The Fixer", съсредоточено върху западащи семейни бизнеси в различни области. През 2014 г. излиза предаването "Alex Polizzi’s Secret Italy", в което Алекс посещава не много известни места из Италия, водена от местни жители. През 2017 г. Алекс представя по същия начин Испания в предаването „Spectacular Spain with Alex Polizzi“ („Скритата Испания с Алекс Полици“).

През 2018 г. започва излъчването на предаването „Peyton And Polizzi’s Restaurant Rescue“, в което Алекс, заедно със зет си Оливър Пейтън, се опитва да вдигне на крака ресторанти пред фалит.

През 2021 г. Алекс заснема реновирането на най-новия си хотел „The Star in Alfriston“ преди той да бъде отворен, по време на пандемията от Covid-19  в телевизионното предаване „Alex Polizzi: My Hotel Nightmare“.

Алекс е омъжена за Маркус Милър и двамата имат син и дъщеря.