© 2018 BON NET. All Rights Reserved
Бон Апети – избрани печива

Описание

Сладки и солени, празнични и ежедневни, небрежни домашни печива или шедьоври на сладкарското изкуство – за Лора и Стоян няма по-голямо удоволствие от изкуството на приготвянето на печивата. Това са специално избрани от водещите, изпитани рецепти за печива, показвани в предаването „Бон Апети“.

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Епизод 1

    +

    Лора и Стоян ще дадат идея за вкусна сутрешна или следобедна закуска – кифлички със сирене. След това ще се отдадат на сладките неща – интересна баница с тахан халва и вкусни бисквити амарети, слепени с крем от маскарпоне.

  • 2

    Епизод 2

    +

    За феновете на домашните печива Лора и Стоян ще покажат рецептата на един от най–известните турски хлябове – пиде. Второто предложение на двамата готвачи пък е от испанската кухня – сладките от Алказар. Финалът ще е пищен – разкошна ябълкова торта.

  • 3

    Епизод 3

    +

    Хлебният пудинг с гъби и с кашкавал е чудесна идея за домакини, които се чудят какво да правят с останалия хляб. Кейкът с ябълки и сушени плодове е сладката рецепта, която Лора и Стоян ще покажат. А за финала - любимата им рецепта за хляб на балони.

  • 4

    Епизод 4

    +

    В този епизод кухнята на Лора и Стоян ще е нещо като сладкарска работилница за кифлички, кексчета и саварини – все изпитани рецепти, в които водещите влагат своя почерк.

  • 5

    Епизод 5

    +

    Лора и Стоян ще започнат със солените – кекс, който е чудесен за закуска, и хлебчета с апетитна плънка и любопитно име. Сладките предложения на водещите са за баклава с орехи и моцарела и еклери с интересен крем.

  • 6

    Епизод 6

    +

    Като за начало, Лора и Стоян ще изпекат сконс с пресен лук. След това във фурната ще влезе хлябът с дипа наедно, за да е по-лесно да се топи после. А на финала идва и десертът – бананов сладкиш.

  • 7

    Епизод 7

    +

    Предаването ще започне с апетитни добруджанки. След това Лора и Стоян ще покажат на зрителите три различни начина за шарене на кекс – на квадратчета, с окраската на зебра и с мраморен ефект. А на финала ще приготвят задушени чеснови хлебчета.

  • 8

    Епизод 8

    +

    Как да приготвим пухкав и ароматен тутманик и страхотна баница със спанак за любимите си хора? Това ще покажат водещите Лора и Стоян в този епизод. А за финал са избрали рецептата за къпкейк тирамису, а тя е много апетитна.

  • 9

    Епизод 9

    +

    Четири солени печива очакват зрителите на „Бон Апети“ в този епизод. Те са за по-различни банички с плънка от печени чушки, апетитни хлебчета с чесново масло, питки с тиквени семки и хляб с квас и лешници.

  • 10

    Епизод 10

    +

    Как се прави варварски хляб, защо да опитат обърнат царевичен кейк с домати, как се получава щруделът със сини сливи и какво са караньоли? Всичко това ще научат от този епизод феновете на Лора и Стоян и „Бон Апети“.

  • 11

    Епизод 11

    +

    Тънки питки с кимион, нигела и сусам – това е първата рецепта, която Лора и Стоян ще приготвят в епизода. Следващото печиво е сладко – нещо като млечна баница, която правят с юфка. И на финала – рецепта за гризини със специална лешниковата подправка

  • 12

    Епизод 12

    +

    На едно от челните места в списъка с любимите домашни печива на Лора и Стоян е италианската фокача – този път те ще я направят с печен чесън и маслини. Тарталетите пък ще напълнят с шоколад и със смокини , а хлябът ще замесят с пет вида семена.

  • 13

    Епизод 13

    +

    Ориенталската кухня винаги е вълнувала Лора и Стоян. Те ще покажат на зрителите рецептата за сладък катмер. След това ще продължат да изкушават с много апетитни сладки банички – с боровинки и рикота. А накрая ще покажат как се прави мраморен чийзкейк

  • 14

    Епизод 14

    +

    Любими домашни сладости – това ще видят зрителите на „Бон Апети“ в поредния епизод от поредицата за печива. Това са сладките с парченца шоколад, кексът с ябълки и, разбира се, бисквитите – с орехи и с шоколад.

  • 15

    Епизод 15

    +

    Две солени и едно сладко печиво са подготвили Лора и Стоян. Започват с рецептата за сконс със сирена – перфектната следобедна закуска. После ще омесят хляб с богата плънка, а накрая идва ред на щрудела с моркови – сладък и невероятно вкусен.

  • 16

    Епизод 16

    +

    Лора и Стоян ще направят две рецепти от едно тесто – малки хлебчета и крекери. Ще споделят идея, чрез която да се оползотвори останалото печено агнешко месо– в баница с домашно точени кори. Ще остане време и за нещо сладко – апетитни морковени сладки

  • 17

    Епизод 17

    +

    Сълзиците със сирена и със сусам са чудесно мезе за вино, за закуска или за из път. След нея Лора и Стоян ще направят домашен хляб с много семена. А десертът е по рецепта на зрителка на Бон Апети – сладкиш с юфка и яйчен крем.

  • 18

    Епизод 18

    +

    Лора и Стоян ще покажат, че и солените мъфини са много интересни. Техните ще бъдат царевични и с пикантна изненада. Тарталетите пък ще направят в квадратна форма – с ягоди и крем от маскарпоне. Предаването ще завърши с апетитна сладка млечната баница

  • 19

    Епизод 19

    +

    Първата рецепта в този епизод ще се хареса на всички – хрупкави банички от точени кори, а вътре разтапяща се моцарела. Следват две сладки печива – френското клафути, но с кайсии, а не с череши, и интересен кекс с лешници.

  • 20

    Епизод 20

    +

    Пикантните спаначени мъфини са първата рецепта, с която Лора и Стоян ще изненадат своите почитатели. След това ще приготвят един позабравен десерт – реване, към което ще добавят ягоди. И ще завършат с торта – красива, с вкусен крем и свежи плодове.