© 2018 BON NET. All Rights Reserved
Бон Апети – избрани печива

Описание

Обичаните телевизионни водещи и професионални готвачи Лора и Стоян никога не са крили любовта си към печивата. Нещо повече – в предаването „Бон Апети“ те винаги са им отреждали специално място.

Сладки и солени, празнични и ежедневни, небрежни домашни печива или шедьоври на сладкарското изкуство – за двамата майстори готвачи няма по-голямо удоволствие от изкуството на приготвянето на печивата.

В новите 20 епизода на предаването „Бон Апети“ зрителите на 24Kitchen ще могат да видят специално избрани от водещите рецепти за печива, които те са приготвяли през годините. Това са изпитани рецепти, показвани в предаването „Бон Апети“, които са се радвали на голям зрителски интерес. Насладете им се!

Епизоди

Сезон 1
  • 1

    Епизод 1

    +

    Лора и Стоян ще дадат идея за вкусна сутрешна или следобедна закуска – кифлички със сирене. След това ще се отдадат на сладките неща – интересна баница с тахан халва и вкусни бисквити амарети, слепени с крем от маскарпоне.

  • 2

    Епизод 2

    +

    За феновете на домашните печива Лора и Стоян ще покажат рецептата на един от най–известните турски хлябове – пиде. Второто предложение на двамата готвачи пък е от испанската кухня – сладките от Алказар. Финалът ще е пищен – разкошна ябълкова торта.

  • 3

    Епизод 3

    +

    Хлебният пудинг с гъби и с кашкавал е чудесна идея за домакини, които се чудят какво да правят с останалия хляб. Кейкът с ябълки и сушени плодове е сладката рецепта, която Лора и Стоян ще покажат. А за финала - любимата им рецепта за хляб на балони.

  • 4

    Епизод 4

    +

    В този епизод кухнята на Лора и Стоян ще е нещо като сладкарска работилница за кифлички, кексчета и саварини – все изпитани рецепти, в които водещите влагат своя почерк.

  • 5

    Епизод 5

    +

    Лора и Стоян ще започнат със солените – кекс, който е чудесен за закуска, и хлебчета с апетитна плънка и любопитно име. Сладките предложения на водещите са за баклава с орехи и моцарела и еклери с интересен крем.

  • 6

    Епизод 6

    +

    Като за начало, Лора и Стоян ще изпекат сконс с пресен лук. След това във фурната ще влезе хлябът с дипа наедно, за да е по-лесно да се топи после. А на финала идва и десертът – бананов сладкиш.

  • 7

    Епизод 7

    +

    Предаването ще започне с апетитни добруджанки. След това Лора и Стоян ще покажат на зрителите три различни начина за шарене на кекс – на квадратчета, с окраската на зебра и с мраморен ефект. А на финала ще приготвят задушени чеснови хлебчета.

  • 8

    Епизод 8

    +

    Как да приготвим пухкав и ароматен тутманик и страхотна баница със спанак за любимите си хора? Това ще покажат водещите Лора и Стоян в този епизод. А за финал са избрали рецептата за къпкейк тирамису, а тя е много апетитна.

  • 9

    Епизод 9

    +

    Четири солени печива очакват зрителите на „Бон Апети“ в този епизод. Те са за по-различни банички с плънка от печени чушки, апетитни хлебчета с чесново масло, питки с тиквени семки и хляб с квас и лешници.

  • 10

    Епизод 10

    +

    Как се прави варварски хляб, защо да опитат обърнат царевичен кейк с домати, как се получава щруделът със сини сливи и какво са караньоли? Всичко това ще научат от този епизод феновете на Лора и Стоян и „Бон Апети“.

  • 11

    Епизод 11

    +

    Тънки питки с кимион, нигела и сусам – това е първата рецепта, която Лора и Стоян ще приготвят в епизода. Следващото печиво е сладко – нещо като млечна баница, която правят с юфка. И на финала – рецепта за гризини със специална лешниковата подправка

  • 12

    Епизод 12

    +

    На едно от челните места в списъка с любимите домашни печива на Лора и Стоян е италианската фокача – този път те ще я направят с печен чесън и маслини. Тарталетите пък ще напълнят с шоколад и със смокини , а хлябът ще замесят с пет вида семена.

  • 13

    Епизод 13

    +

    Ориенталската кухня винаги е вълнувала Лора и Стоян. Те ще покажат на зрителите рецептата за сладък катмер. След това ще продължат да изкушават с много апетитни сладки банички – с боровинки и рикота. А накрая ще покажат как се прави мраморен чийзкейк

  • 14

    Епизод 14

    +

    Любими домашни сладости – това ще видят зрителите на „Бон Апети“ в поредния епизод от поредицата за печива. Това са сладките с парченца шоколад, кексът с ябълки и, разбира се, бисквитите – с орехи и с шоколад.

  • 15

    Епизод 15

    +

    Две солени и едно сладко печиво са подготвили Лора и Стоян. Започват с рецептата за сконс със сирена – перфектната следобедна закуска. После ще омесят хляб с богата плънка, а накрая идва ред на щрудела с моркови – сладък и невероятно вкусен.

  • 16

    Епизод 16

    +

    Лора и Стоян ще направят две рецепти от едно тесто – малки хлебчета и крекери. Ще споделят идея, чрез която да се оползотвори останалото печено агнешко месо– в баница с домашно точени кори. Ще остане време и за нещо сладко – апетитни морковени сладки

  • 17

    Епизод 17

    +

    Сълзиците със сирена и със сусам са чудесно мезе за вино, за закуска или за из път. След нея Лора и Стоян ще направят домашен хляб с много семена. А десертът е по рецепта на зрителка на Бон Апети – сладкиш с юфка и яйчен крем.

  • 18

    Епизод 18

    +

    Лора и Стоян ще покажат, че и солените мъфини са много интересни. Техните ще бъдат царевични и с пикантна изненада. Тарталетите пък ще направят в квадратна форма – с ягоди и крем от маскарпоне. Предаването ще завърши с апетитна сладка млечната баница

  • 19

    Епизод 19

    +

    Първата рецепта в този епизод ще се хареса на всички – хрупкави банички от точени кори, а вътре разтапяща се моцарела. Следват две сладки печива – френското клафути, но с кайсии, а не с череши, и интересен кекс с лешници.

  • 20

    Епизод 20

    +

    Пикантните спаначени мъфини са първата рецепта, с която Лора и Стоян ще изненадат своите почитатели. След това ще приготвят един позабравен десерт – реване, към което ще добавят ягоди. И ще завършат с торта – красива, с вкусен крем и свежи плодове.