Всички статии
Вижте по-долу всички наши статии
Статии
Как да избираме, съхраняваме и консумираме авокадо
Дали нарязано на филийки за салата, пасирано в смути или намачкано за дип, авокадото e жизнено важен елемент в кухните на много хора. Авокадото
Статии
За пектина
Пектинът е основна, естествена или промишлено произведена, съставка в мармалади, конфитюри и желета. Той представлява тип нишесте, наречено хетерополиза
Статии
5 идеи за зимни салати
Въпреки че зимата е смятана за беден на свежи зеленчуци сезон, е добре да се знае, че през зимните месеци са на разположение различни пресни съставки, к
Статии
5 заготовки за салати за през седмицата
Пригответе си плик с някоя от изброените по-долу заготовки за салата в неделя и те ще се запазят свежи, хрупкави и без да увехнат през цялата работна се
Статии
Какво представляват трюфелите?
Трюфелите са една от най-легендарните и луксозни съставки в кулинарията. Известни са с превъзходния си вкус, с това, че трудно се откриват, както и с ви
Статии
Какво представляват каперсите?
Много хора мислят каперсите за плодове, но всъщност те са неразтворили се пъпки на бодливия храст каперсник (от лат. Capparis spinosa). За тяхна родина
Статии
Какво представлява веган сиренето?
Веган сиренето, наричано още сирене без лактоза или растително сирене, е продукт, наподобяващ характеристиките на сиренето, като текстура, вкус и способ
Статии
3 сладкиша за диабетици
Ако сте диагностицирани с диабет, това не означава, че не трябва понякога да се наслаждавате на любимите си печива. Просто се изисква малко повече креат