Видове азиатски нудъли
Сряда 20 април
Ако сте попадали в азиатски супермаркет, сте наясно, че разнообразието от нудъли може да обърка всеки домашен готвач, незапознат с азиатската кухня.
Азиатските нудли най-общо са разделени на три вида – пшенични, оризови и стъклени (целофанови).
В повечето случаи, всеки вид нудли може да бъде поднесен по различни начини, като например в бульон, стир-фрай, студени или топли.
Пшенични нудъли
Пшеницата е най-популярната зърнена култура, която се използва за направа на нудли по света, както и в Азия.
Азиатските пшенични нудли се приготвят от пшенично брашно и яйца, също както и италианската паста. Но има една основна разлика между двата вида паста. Италианската паста се прави като тестото се разточва, а след това нарязва, докато за приготвянето на повечето азиатски нудли се използват методите на дърпане и разтягане. Това спомага за образуването на глутен, точно както и разточването, но резултатът в двата случая е различен по отношение на текстурата и консистенцията. Като цяло, азиатските нудли са по-еластични и пружиниращи, отколкото италианската паста.
Ло мейн и Чоу мейн