Сурови шоколадови бисквити без захар

Петък 22 ноември

Снимка: iStock
Сурови шоколадови бисквити без захар

 

Суровите бисквити, които не изискват включването на фурната, са идеална алтернатива, когато ви се дояде нещо сладко и хрупкаво. Тези бисквити се правят с фъстъчено масло, шоколадов чипс, захар, какао и овесени ядки. За да избегнете захарта, може да използвате неподсладено фъстъчено масло, натурален шоколадов чипс и гранулиран подсладител на растителна основа.

Тези бисквити са дъвчащи, шоколадови и сладки. Овесените ядки допринасят за текстурата, а едновременното използване на какао и шоколад прави вкуса им дълбок и богат. Идеални са за хапване между храненията, както и за удоволствие след вечеря.

За приготвянето на тези бисквити използвайте кето подсладител, за предпочитане еритритол. 100 г захар съответства на 120-140 г еритритол. Използвайте едри овесени ядки, защото те придават текстура, за разлика от фините и инстантните.

 

Сурови шоколадови бисквити без захар

8 бр., 75 минути

 

Продукти:

½ ч.ч. безсолно масло

½ ч.ч. прясно мляко

2 ч.ч. еритритол

¼ ч.ч. какао

¼ ч.ч. шоколадов чипс (без захар)

2 ½ ч.ч. овесени ядки

¾ ч.ч. фъстъчено масло (без захар)

1 ч.л. ванилов екстракт

¼ ч.л. сол

 

Начин на приготвяне:

1. В тенджерка смесете маслото, прясното мляко, еритритола, какаото и шоколадовия чипс. Загрейте на умерена температура. Изчакайте сместа да заври и започнете да разбърквате сместа. Щом сместа се хомогенизира, т.е. стане гладка и лъскава, дръпнете от огъня.

2. Добавете овесените ядки, фъстъченото масло, ваниловия екстракт и солта. Разбъркайте добре.

3. Постелете тавичка с хартия за печене. С помощта на лъжица оформете купчинки от сместа, на разстояние една от друга. Може да оформите бисквитите на топчета или да загребвате от сместа с малка лъжица за сладолед.

4. Поставете тавата с бисквитите в хладилник за 1 час, за да се втвърдят. След това консумирайте.

Съхранявайте бисквитите в кутия с херметическо затваряне на стайна температура или в хладилник – не трябва да са прекалено меки.



Източник: https://www.thespruceeats.com/