Съветите на Примож - втора част

Неделя 5 декември

Съветите на Примож - втора част

 

В най-новото си кулинарно предаване „Вкусотии от буркана с Примож“ словенският готвач Примож Долничар споделя различни съвети и трикове, свързани с консервирането и съхранението на продуктите за по-дълъг период от време.

Един от основните методи за консервиране на сезонните продукти в наши дни е затварянето им в буркани след подлагането им на топлинна обработка или заливането им с различни маринати. След като бъдат добре затворени с капачки, бурканите трябва да се изварят в голям съд. За да не се пука стъклото по време на варенето, Примож ни предлага да направим проста решетка от дървени клечки за храна. Вижте как:

 

 

Ако пък подправките, които отглеждате в двора, на балкона или в кухнята изсъхнат, използвайте ги, за да си направите ароматна овкусена сол. Добавена в ястията, тя ще придаде допълнителен деликатен вкус и аромат. Ето колко лесно се приготвя ароматна сол:

 

 

И накрая – един съвет за пролетта, когато дивият чесън е в изобилие. Разберете как да си приготвите песто от див чесън и как да го съхранявате правилно, за да може да му се наслаждавате през цялата година.