Рецепта за сироп Гренадин
Сряда 21 август
Противно на всеобщото мнение, гренадинът не е сироп с черешов вкус. Черешите мараскино нямат нищо общо с гренадина. Този сладък сироп всъщност се прави от нар и лесно може да бъде приготвен вкъщи.
Ако искате да приготвите популярни напитки като „Текила Сънрайз“, Shirley Temple (или алкохолният вариант Dirty Shirley) и безброй други, ще ви трябва бутилка гренадин.
Подобно на повечето съставки на коктейли, най-добре е гренадинът да се приготви ръчно. В сравнение с готовия сироп, домашно приготвеният спестява пари, особено ако винаги имате под ръка сок от нар.
Водата от портокалов цвят обикновено се продава в био магазини или магазини, предлагащи стоки от Близкия изток.
СИРОП ГРЕНАДИН ЗА КОКТЕЙЛИ
3 ч.ч., 25 минути
Продукти:
2 ч.ч. сок от нар
2 ч.ч. захар
1-2 капачки вода от портокалов цвят
Начин на приготвяне:
1. В касеролка сипете сока от нар и захарта. Оставете сместа да заври, като разбърквате непрекъснато, докато захарта се разтопи.
2. Намалете силата на огъня и покрийте съда. Гответе на слаб огън 10-15 минути, като разбърквате от време на време.
3. Оставете сместа да изстине, след това я пресипете в малка гарафа или бутилка с херметическо затваряне.
4. Сипете малко вода от портокалов цвят – 1-2 по-големи капки.
5. Затворете бутилката и разклатете добре.
Съвети:
Тази рецепта е за 3 ч.ч. сироп или около 48 супени лъжици. В повечето рецепти за напитки и коктейли се изискват 1-2 с.л.
Пресният нар винаги е по-добър избор от купешки сок от нар. Сезонът на наровете е от септември до декември. Но пък изтискването на сока от пресен нар ще ви отнеме повече време.
Източник: https://www.thespruceeats.com/