Пилешки бутчета с горчица в уред за бавно готвене

Вторник 29 октомври

Снимка: iStock
Пилешки бутчета с горчица в уред за бавно готвене

 

ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА В ГОРЧИЧЕН СОС

4-6 порции, 4 ч. и 25 минути

 

За да приготвите това ястие в уред за бавно готвене ще ви бъдат необходими само няколко съставки. Пилешки бутчета с кремообразен сос с мед и горчица - и децата, и възрастните ще ги харесат!

 

Продукти:

1 с.л. масло

8 пилешки бутчета

8 стръка пресен лук

150 мл пилешки бульон

1 с.л. дижонска горчица

2 с.л. мед

2 с.л. заквасена сметана

100 г замразен грах

 

Начин на приготвяне:

1. Загрейте уреда за бавно готвене. В тиган разтопете маслото и запечатайте пилешките бутчета от всички страни, до златисто. Поръсете със сол и черен пипер и поставете бутчетата в уреда за бавно готвене.

2. Разрежете пресния лук по дължина и го запържете в тигана за няколко секунди. Поставете и него в уреда за бавно готвене.

3. Добавете пилешкия бульон, горчицата и меда и гответе 4 часа.

4. Добавете сметаната и граха и гответе още 15 минути, под капак.

5. Ако желаете, запечете за кратко под грила на фурната бутчетата, за хрупкава кожа.

 

Източник: https://www.bbcgoodfood.com/