Пилешки бутчета с горчица в уред за бавно готвене
Вторник 29 октомври
ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА В ГОРЧИЧЕН СОС
4-6 порции, 4 ч. и 25 минути
За да приготвите това ястие в уред за бавно готвене ще ви бъдат необходими само няколко съставки. Пилешки бутчета с кремообразен сос с мед и горчица - и децата, и възрастните ще ги харесат!
Продукти:
1 с.л. масло
8 пилешки бутчета
8 стръка пресен лук
150 мл пилешки бульон
1 с.л. дижонска горчица
2 с.л. мед
2 с.л. заквасена сметана
100 г замразен грах
Начин на приготвяне:
1. Загрейте уреда за бавно готвене. В тиган разтопете маслото и запечатайте пилешките бутчета от всички страни, до златисто. Поръсете със сол и черен пипер и поставете бутчетата в уреда за бавно готвене.
2. Разрежете пресния лук по дължина и го запържете в тигана за няколко секунди. Поставете и него в уреда за бавно готвене.
3. Добавете пилешкия бульон, горчицата и меда и гответе 4 часа.
4. Добавете сметаната и граха и гответе още 15 минути, под капак.
5. Ако желаете, запечете за кратко под грила на фурната бутчетата, за хрупкава кожа.
Източник: https://www.bbcgoodfood.com/