Перфектната чаша чай

Понеделник 9 декември

Перфектната чаша чай


Над 30 млн.чаши с чай Ахмад се изпиват ежедневно по целия свят! Учудва ли ви този факт?

Ahmad Tea е известен с качеството на чайовете си навсякъде и все пак остава семеен бизнес. Когато компанията стартира бизнеса си в Англия, основателите са усетили желанието на хората да получат изключителна смесица от аромати, които биха могли да консумират всеки ден. Подборът на първите насаждения и партньори, първоначалното смесване и дегустация, дори и първите опаковки - всичко е мотивирано от ангажимента да се отговори на тази нужда. Ahmad Tea е една от първите компании, които представят чай по начини, които подчертават достойнствата и превъзходните му качества. Той се предлага в красиви опаковки за подаръци, изящни и очарователни кутии.


С течение на годините, репутацията и възможностите за разпространение нарастват прогресивно. Става очевидно, че хората по целия свят споделят това желание за перфектна чаша чай, което е много повече от просто освежаване, но приятно, запомнящо се и удовлетворяващо преживяване. Международно признание е достигнало до такова ниво, че сега английската марка се  изнася в повече от 80 страни на шест континента.


В самото начало, в зората на компанията, управляващият директор Рахим Афшар обещава: "Аз няма да продавам нещо, което самият не бих пил у дома си." Този отказ да приеме нищо друго, освен най-добрите чайове -  от гледна точка на техния вкус, аромат, цвят, сила и последователност, но и в своя имидж, брандинг и опаковане - продължава да ръководи дегустаторите на Ахмад и да вдъхновява цялата компания. Към днешна дата Ahmad Tea е сред петте най-големи чаени компании в света, с над 1000 служители във фабриките в Великобритания, Китай, ОАЕ, Украйна и Русия. Ахмад е символ на британска изтънченост и традиция с централен офис в Лондон. Превръща се в ексклузивен производител и доставчик на чай за Бъкингамския дворец. Качеството и консистенцията на различните типове чай се осигурява от строги вътрешни стандарти за качество, здраве, безопасност и околна среда.

Всяка чаша чай Ахмад се дегустира 7 пъти, преди да достигне до крайния потребител. 25 дегустатори и 8 офиса за дегустация по целия свят контролират качеството на чайовете още от етапа на растеж.

Три поредни години Ahmad Tea печели наградата Great Taste Awards – световно признат стандарт за качество на храни и напитки, връчван ежегодно от Гилдията на изящните храни. Описан е като „Оскар“ в света на храните.

 

Отличителните черти на Ahmad Tea са:

- Разнообразие в асортимента – широка гама черни, зелени, плодово-билкови и студени чайове; насипни и опаковани;
- Всяко едно пакетче е поставено в индивидуално алуминиево фолио – това гарантира запазването на вкусовите качества и аромат за продължителен период от време, без да се смесва с външни аромати;
- Предпочитан в Англия, бившите Съветски републики и Близкия изток – страни с традиции в консумацията на чай;
- Разпространен в над 80 държави на 6 континента;
- Дизайн на опаковките от висока класа, съдържащ класически английски сцени и свежо цветово съчетание, показващи стил и добра разпознаваемост.

 

Advertorial Content