Печени на грил плодове

Понеделник 15 август

Снимка: iStock
Печени на грил плодове

 

Пресните плодове безспорно са свежи и вкусни. Но пробвали ли сте да ги изпечете на грил?

Силният огън на скарата, независимо дали от газ или от дървени въглища, добавя фантастичен, пушено-сладък вкус на плодовете и ги карамелизира. Независимо дали печете плодовете в специален съд за скара, нанизвате ги на шишчета или ги печете дирекно върху скарата, плодовете стават готови за минути и могат да бъдат използвани за добавяне в салати, за гарнитури към месо или риба или като добавка към десерти. Научете колко лесно може да бъде печенето на скара на плодове с идеите и рецептите за лятото, които ви предлагаме по-долу.

 

Печени на грил сливи

 

 

Запичането на сливи върху скара е чудесен начин да се засили естествената им сладост и да се задълбочи вкуса им. Запечете сливите, разрязани на две, за да се карамелизират добре от разрязаната страна. Дори не е необходимо да добавяте каквото и да било, но, разбира се, поръсени със струйка мед и щипка канела, сливите ще станат неустоими.

Печените сливи са идеална гарнитура към месо и наденица, а добавени към топка сладолед или замразен йогурт се превръщат в страхотен десерт.

Сливите трябва да се пекат на умерен огън. Може да проверите силата на огъня като поставите дланта си на 2-3 см над скарата и я задържите 3-4 секунди. Измийте и подсушете сливите, разрежете ги на две и отстранете костилката им. Намажете всяка половинка с мазнина, с помощта на четка. Печете сливите с разрязаната страна върху скарата 5 минути.

 

Печена диня по френски