Няколко лесни идеи за празнична украса на коледната трапеза

Четвъртък 21 декември

Снимка: iStock
Няколко лесни идеи за празнична украса на коледната трапеза

 

С малко креативност, подръчни материали и вдъхновение от предложените по-долу идеи, можете да превърнете Коледа в истински весел и светъл празник.

 

Използвайте плодове за декорация на коледната маса

Нарове, круши, ябълки, лимони или грозде, всички те могат да бъдат чудесни аксесоари, при това са за ядене. Изберете си основен цвят и го използвайте в различни размери и текстури. По този начин ще придадете уникален вид на празничната си маса без да харчите много пари. Няма нужда да пазите украсата за следващата година, просто поднесете плодове за десерт.

 

Декорирайте коледно столовете за хранене

Добавете малък празничен щрих върху облегалките на столовете около празничната маса. Използвайте широка панделка или закачете венец, някакъв орнамент или етикет с името на госта. А защо просто да не раздадете на гостите си по едни ангелски криле?

 

Не забравяйте доброто старо шотландско каре

Шотландското каре е леко старомодно, но не и ако го използвате по нови начини. Вижте тези идеи за празнична аранжировка с негово участие.

 

 

 

Добавете нещо черно в аранжировката на коледната маса

Ако искате празничната ви маса да придобие по-модерен вид, включете черния цвят в аранжировката ѝ под формата на подложки, съдове, свещници или орнаменти.

 

Осветете празничната маса

За още коледен дух, поставете по протежение на масата ленти с лампички на батерии.

 

 

Завържете с панделка, като подарък, елементи от празничната маса

Панделките са ефектен и не скъп начин да украсите коледната маса. Когато избирате панделка, гледайте тя да е кантирана, по-лесно ще можете да я използвате за предмети с различни форми.

 

 

Декорирайте, използвайки стъклени купи и подноси

Създайте атмосфера на разкош с големи стъклени вази и купи, буркани и поставки за сладкиши, пълни с различни неща – орехи, лешници, шишарки, канелени пръчици, топки за елха и т.н. Или пък украсете с клонки по ваш избор стъклени свещници с нестандартна форма.

 

Източник: freshome.com