Мексиканска кухня - основни продукти

Четвъртък 20 януари

Снимка: iStock
Мексиканска кухня - основни продукти

 

Когато става въпрос за мекскиканска кухня, всеобщото мнение е, че тя е популярна с две неща – такосите и текилата. Истината е, обаче, че мексиканската кухня е една от най-комплексните и сложни кухни в света. В мексиканската кухня се използва изобилие от продукти, както и най-различни кулинарни техники, които в съвремието са по-скоро присъщи на изтънчената кухня (фюжън), но всъщност са възникнали в миналото, когато храната се е приготвяла с наличните продукти на определено място и в определено време.

Всеки, който се запознае малко повече с мексиканската кухня, разбира, че тако не е наименование на вид ястие, а по-скоро начин да се консумират различни ястия – тези, които съставляват мексиканската кухня. Ако сте решили да поемете на кулинарно пътешествие, за да откриете мексиканската кухня, ето кои основни продукти ще ви бъдат необходими.

 

Дълготрайни продукти

 

 

Боб – черен или пинто

Бобът е основен продукт в мексиканската кухня и се използва много ястия. Видът боб зависи от това дали ще готвите рецепта от централната или южната част на Мексико (използвайте черен боб) или от северната (използавйте боб пинто). Разбира се, винаги може да използвате сварен боб от консерва или буркан, но сушеният боб има по-хубава текстура.

 

Сушени люти чушки