Как да си направим маринован джинджифил за суши

Сряда 28 септември

Снимка: iStock
Как да си направим маринован джинджифил за суши

 

Независимо че маринованият джинджифил (гари) вече е широко достъпен, резултатът от домашно приготвения продукт със сигурност е по-добър. Най-често в магазините се среща лъскаво розов маринован джинджифил. Розовият му цвят се дължи на това, че за приготвянето му се използва много млад джинджифил, който е много по-крехъх и притежава естествена сладост. Но много производители на маринован джинджифил използват боя, за да постигнат розовия цвят, което определено не е знак за качествен продукт.

Да си направите сами маринован джинджифил е съвсем лесно, затова опитайте. Добре е да се използва ренде Мандолина, за да се нареже джинджифила на много тънки слайсове, но това може да стане и с много остър нож, разбира се. Ако държите на розовия цвят на маринования джинджифил, но не можете да се снабдите с млад джинджифил, добавете малко сок от червено цвекло, което ще го оцвети по естествен начин.

 

Продукти:

100 г пресен джинджифил (за предпочитане млад)

2 г сол

500 г вода

54 г оризов оцет

40 г захар

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте и обелете коренчетата джинджифил.

2. Нарежете джинджифила на тънки, почти прозрачни, филийки, с помощта на ренде Мандолина.

3. Поставете джинджифила в съд заедно с водата и солта и поставете върху котлона. След като водата заври, гответе 3 минути. Прецедете джинджифилаи го прехвърлете в предварителбно измит буркан или контейнер.

4. В малък съд сипете оцета и захарта и изчакайте сместа да заври. След това охладете и излейте върху джинджифила. Мариновайте 1 нощ. След това можете да консумирате маринования джинджифил.

 

 

 

Източник: https://www.greatbritishchefs.com/