Как да си направим безглутеново брашно в домашни условия

Сряда 24 юни

Снимка: iStock
Как да си направим безглутеново брашно в домашни условия

 

Рецепта за безглутеново брашно

Приготвяне – 10 минути

Количество – 8 ч.ч.

 

Този микс от безглутенови брашна представлява балансирана смес от брашно от сорго, кафяв ориз, амарант и киноа. Сместа е с високо съдържание на белтъчини и може да се използва за приготвянето на хляб, както и на тесто за домашна пица.

 

Продукти:

2 ч.ч. брашно от сорго

2 ч.ч. брашно от кафяв ориз (суперфино)

1 ½ ч.ч. картофено нишесте (не картофено брашно)

½ ч.ч. брашно от бял ориз

½ ч.ч. брашно от бял лепкав ориз (сладък ориз)

½ ч.ч. брашно от тапиока

½ ч.ч. брашно от амарант

½ ч.ч. брашно от киноа

 

Начин на приготвяне:

1. Пресейте всяка една от съставките в голяма купа.

2. Разбъркайте добре сместа с помощта на шпатула.

3. Съхранявайте сместа в голям буркан или кутия, поставени в хладилника или на тъмно място.

4. Сложете етикет "Безглутеново брашно" на кутията, в която ще съхранявате брашното.

 

 

Важно:

Уверете се, че работната повърхност, приборите и съдовете, които използвате, са почистени добре след като са имали допир с продукти, съдържащи глутен.

Винаги четете етикетите на продуктите. Производителите могат да променят състава на продуктите без предупреждение.

Ако имате колебания относно някой продукт, не го купувайте и не го използвайте преди да се свържете с производителя, за да потвърди, че продуктът не съдържа глутен.

Източник: https://www.thespruceeats.com/