Как да си направим безглутеново брашно в домашни условия
Сряда 24 юни
Рецепта за безглутеново брашно
Приготвяне – 10 минути
Количество – 8 ч.ч.
Този микс от безглутенови брашна представлява балансирана смес от брашно от сорго, кафяв ориз, амарант и киноа. Сместа е с високо съдържание на белтъчини и може да се използва за приготвянето на хляб, както и на тесто за домашна пица.
Продукти:
2 ч.ч. брашно от сорго
2 ч.ч. брашно от кафяв ориз (суперфино)
1 ½ ч.ч. картофено нишесте (не картофено брашно)
½ ч.ч. брашно от бял ориз
½ ч.ч. брашно от бял лепкав ориз (сладък ориз)
½ ч.ч. брашно от тапиока
½ ч.ч. брашно от амарант
½ ч.ч. брашно от киноа
Начин на приготвяне:
1. Пресейте всяка една от съставките в голяма купа.
2. Разбъркайте добре сместа с помощта на шпатула.
3. Съхранявайте сместа в голям буркан или кутия, поставени в хладилника или на тъмно място.
4. Сложете етикет "Безглутеново брашно" на кутията, в която ще съхранявате брашното.
Важно:
Уверете се, че работната повърхност, приборите и съдовете, които използвате, са почистени добре след като са имали допир с продукти, съдържащи глутен.
Винаги четете етикетите на продуктите. Производителите могат да променят състава на продуктите без предупреждение.
Ако имате колебания относно някой продукт, не го купувайте и не го използвайте преди да се свържете с производителя, за да потвърди, че продуктът не съдържа глутен.
Източник: https://www.thespruceeats.com/