Как да направим сангрия с ягоди
Петък 26 май
САНГРИЯ С ЯГОДИ, ЛАЙМ И МЕНТА
1.9 л, 10 минути
Няма нищо по-свежо и по-символизиращо идването на топлото време от ягодите. Когато тези малки червени плодчета се съчетаят със сок от лайм и щипка листа мента, и се подкрепят с хубаво вино Розé, превръщайки се във вкусна сангрия, със сигурност дългите топли вечери вече са тук.
Продукти:
750 мл вино Розé
1 ч.ч. нарязани ягоди
4 ч.ч. газирана вода
3 лайма
2-3 с.л. захар
2 с.л. листа мента
Начин на приготвяне:
1. В голяма стъклена кана сипете нарязаните ягоди. Добавете сока на 2 лайма и 1 лайм, нарязан на тънко.
2. Добавете виното.
3. Разтъркайте стръковете мента между дланите си, за да се отдели аромата. След това откъснете листата и ги подредете едно върху друго. Навийте на рулце и нарежете на тънки ленти. Добавете в каната.
4. Добавете захарта и лимонадата (или само газирана вода) и разбъркайте добре.
5. Точно преди да сервирате сангрията, напълнете догоре каната с кубчета. Гарнирайте с останалите листа мента и резени ягоди.
Съвети:
Изборът на вино е важен. Вината Розé са идеални за приготвянето на летни сангрии. Този вид вино се предлага в различни варианти, от сладко до сухо. За тази рецепта изберете сухо вино от Южна Франция, Испания или Италия.
Придайте на вашата сангрия цитрусов характер, като добавите нарязан лимон и лайм, и сода. Това ще засили наситения цитрусов вкус на напитката.
Задължително използвайте пресни ягоди, те са ключът към вкуса на тази лятна сангрия.
Източник: https://www.thespruceeats.com/